21.7. 2016

Degustace slovenských medovin

Pojďte prozkoumat tajemství slovenských medovin, které okouzlily celý svět. Kam se dostala na Slovensku výroba medoviny, po jejím obnovení v roce 1990.

Ochutnávka
Muzeum medoviny, Na Zderaze 14, Praha 2
čtvrtek 21.července 2016 18:00
Neomezeno
390 Kč

Pozvánka

Medovina je rozhodně nejstarší slovanský alkoholický nápoj. Přestože ji před několika staletími vytlačilo z běžné konzumace víno, pivo a další destiláty, nyní nastává velmi výrazná renesance její výroby. Za použití nejmodernějších technologií se kvasí opravdu výtečná medovina, o které si pravděpodobně naši předci mohli nechat jen zdát. Medovina se kvasí téměř po celém světě, kde se včelaří.

Slovenské medoviny opakovaně získaly titul Nejlepší medovina světa a umísťují se na prvních příčkách světových soutěží. Pojďte je ochutnat. Zaměříme se přednostně na sortiment firem Apimed, Včelco, ale neopomeneme i menší producenty jako je Tomka či Medovit.

Ochutnáte 12 vzorků včetně 2 barrique medovin!
Dozvíte se spousty zajímavosti o medovině, její historii a výrobě ve světě, u nás i na Slovensku.

Ochutnávkový večer proběhne v degustační prodejně Muzea medoviny.

Cena za 1 osobu 390Kč, pokud přijdete ve dvou, tak celkem 690.
V ceně drobné občerstvení.

Související

Zveřejněno: 11.července 2016 19:00

Doporučujeme

Akce již proběhla

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...