Jarní med a medovina

Medoviny jsou z jarního tedy květového medu.

Medoviny

Beramed: Tekovská medovina svetlá
SK0702A

Beramed: Tekovská medovina svetlá

Aktuální varianta tekovské medoviny je vyráběna již bez přidání koření a bylinek a zachovává si výrazně přírodní charakter.

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí
1101

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí

Z jarních medů Českého lesa a za studena kvašená medovina.

Rodinná firma Pleva: Medovina z Potštejna
1501

Rodinná firma Pleva: Medovina z Potštejna

Medy z ovocných stromů, luk a polí dávají nezaměnitelnou chuť této medovině z Potštejna, která byla vyrobena bez tepelné úpravy.

Miroslav Zelený - APIFARM: Přibyslavská medovina - jarní
4001

Miroslav Zelený - APIFARM: Přibyslavská medovina - jarní

Jemná medovina převážně z javorového medu.

Jan Radvan: Medovina z Těchonic
1701

Jan Radvan: Medovina z Těchonic

Příchuť: bylinná chmelová

Komická, kosmická a divadelní medovina, uváděná z Nalžovských hor, nicméně prakticky z velkovýrobny cukrem doslazovaných sestřiček v Rakovníku.

Beramed: Tekovská medovina - metheglin
SK0703A

Beramed: Tekovská medovina - metheglin

Příchuť: bylinná kořeněná

Tekovská medovina s jemným přídavkem přidání koření a bylinek.

Ostatní medoviny

Následující medoviny jsou vylepšované, doslazované cukrem, dolihované nebo aromatizované a dobarvované.

Doslazováním cukrem výrobce šetří na drahém medu, dolihováním stabilizuje medovinu nebo chce, abyste se rychleji opili. Aromaty lze dosáhnout jakékoliv příchutě, která částečně nebo zcela překrývá lahodnou chuť medu. Dobarvováním se výrobce snaží vyjít vstříc požadavkům zákazníků, u kterých převládá zažitý mýtus, že medovina musí být tmavá. Tmavší barvu medoviny způsobují běžně koření nebo bylinky, což nelze docílit ani lesním medem.

5801

Včelařství Rostival Peří: Jemnická medovina

Vyrobena z vlastního medu.

5803

Včelařství Rostival Peří: Jemnická medovina (s příchutí brusinky)

Příchuť: ochucená

Vyrobeno z vlastního medu.

5802

Včelařství Rostival Peří: Jemnická medovina (s madlovou příchutí)

Příchuť: ochucená

Vyrobeno z vlastního medu.

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...