Medovina s chmelem

Chmel je typickou přísadou přidávanou do medoviny, zejména pro oblast západních Čech.

Chmel byl v Českých zemích tradiční přísadou do medoviny.

Chmelem se zeslabí medová příchuť, medovina má slabě, ale příjemně nahořklou příchuť.

Medoviny

2704

Včelařství Sláma: Medovina z Vysočiny - skořicová

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná skořicová

Středně sladká medovina s jemnou příchutí vyluhované skořicové kůry.

Zahrádka u Tomíků: Medovina chmelová
5702

Zahrádka u Tomíků: Medovina chmelová

Příchuť: chmelová

Domácí medovina z medu přímo od včelaře vařená podle starých receptů a dochucená chmelem.

Josef Holejšovský: Medovina Blanických rytířů
8201

Josef Holejšovský: Medovina Blanických rytířů

Příchuť: chmelová kořeněná skořicová

Medovina Blanických rytířů je vyráběna z vlastního medu, jak studenou cestou, tak z medu zbaveného bílkovin varem. Značení medu a medoviny je originální, jedná se o obraz Blaníku z roku 1957 od malíře B. Kulveita.

6301

Renata a Richard Milerski: Medovina z Jeseníků - Original

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Originální produkt.

3905

Josef Vala: Kralická medovina ořechová

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná ořechová

Ostřejší chuť medoviny po macerovaných vlašských ořechách a přidaném koření příjemně překvapí každého konzumenta, převážně muže.

Josef Vala: Kralická medovina tmavá
3904

Josef Vala: Kralická medovina tmavá

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Již první doušky upoutají svou harmonickou chutí, která zanechá dlouhý a příjemný zážitek, jenž si Vás podmaní.

Včelařství Sláma: Staročeská medovina
2711

Včelařství Sláma: Staročeská medovina

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Staletími prověřená kombinace 21 druhů tradičního koření a bylinek až dokonale vyvažuje medovou chuť slavného staročeského alkoholického nápoje.

Josef Vala: Kralická medovina světlá
3901

Josef Vala: Kralická medovina světlá

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Sladký nápoj čistě medové chuti, vůně a zlatavé barvy.

Česká včela: Křivoklátská medovina
1801

Česká včela: Křivoklátská medovina

Příchuť: bylinná chmelová

Výrobce je největším producentem cukrem doslazované a dolihované medoviny u nás.

Lietuviškas Midus UAB: Trakai
LT0142

Lietuviškas Midus UAB: Trakai

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Trakai mead is named after old capital of Lithuania, and the beverage is produced based on an old recipe.

Medovíno: Medovíno sladové
0902

Medovíno: Medovíno sladové

Příchuť: chmelová

Medovina vyráběná za studena z lesního a lučního medu spolu se sladem a chmelem si u nás najde jistě své oblíbence.

8801

Roman Studený: Včelařova farmářská medovina

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Tradiční medovina s jemným nádechem koření, bylin a chmelu

Jaroslav Lstibůrek: Medovina s příchutí chmele a zázvoru
2101

Jaroslav Lstibůrek: Medovina s příchutí chmele a zázvoru

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Velmi suchá medovina z květových medů Českého lesa doplněná výraznými tóny chmele a zázvoru.

Vladimír Slanař: Medovina chmelová
1605

Vladimír Slanař: Medovina chmelová

Příchuť: chmelová kořeněná

Nejzralejší a nejsušší medovina s hořkou příchutí po přidaném chmelu, typickém pro oblast vzniku, Rakovnicko.

Josef Vala: Kralická medovina slámová
3903

Josef Vala: Kralická medovina slámová

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

lahodný nápoj zlatavé barvy, čistě medové chuti

Jan Radvan: Medovina z Těchonic
1701

Jan Radvan: Medovina z Těchonic

Příchuť: bylinná chmelová

Komická, kosmická a divadelní medovina, uváděná z Nalžovských hor, nicméně prakticky z velkovýrobny cukrem doslazovaných sestřiček v Rakovníku.

Včelařství Sláma: Medovina z Vysočiny - original
2701

Včelařství Sláma: Medovina z Vysočiny - original

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Jemně hořká medovina z Vysočiny je originální rodinnou recepturou, která díky složení bylinek zajistí dobré trávení i duševní pohodu.

Ostatní medoviny

Následující medoviny jsou vylepšované, doslazované cukrem, dolihované nebo aromatizované a dobarvované.

Doslazováním cukrem výrobce šetří na drahém medu, dolihováním stabilizuje medovinu nebo chce, abyste se rychleji opili. Aromaty lze dosáhnout jakékoliv příchutě, která částečně nebo zcela překrývá lahodnou chuť medu. Dobarvováním se výrobce snaží vyjít vstříc požadavkům zákazníků, u kterých převládá zažitý mýtus, že medovina musí být tmavá. Tmavší barvu medoviny způsobují běžně koření nebo bylinky, což nelze docílit ani lesním medem.

Včelařství Sláma: Biomedovina
2721

Včelařství Sláma: Biomedovina

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Tradiční medovina z Vysočiny v bio variantě s přidaným kořením, bylinkami a chmelem. Dobarvená karamelem.

Česká včela: Medovina archivní
1832

Česká včela: Medovina archivní

Příchuť: bylinná chmelová

Křivoklátská medovina

Česká včela: Medovina zlatá (zlatka)
1802

Česká včela: Medovina zlatá (zlatka)

Příchuť: chmelová

Křivoklátská medovina

Česká včela: Medovina zlatá
1822

Česká včela: Medovina zlatá

Příchuť: chmelová

Křivoklátská medovina

Česká včela: Medovina zlatá
1812

Česká včela: Medovina zlatá

Příchuť: chmelová

Křivoklátská medovina

Česká včela: Medovina sváteční
1807

Česká včela: Medovina sváteční

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Křivoklátská medovina

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...