Medovina s chmelem

Chmel je typickou přísadou přidávanou do medoviny, zejména pro oblast západních Čech.

Chmel byl v Českých zemích tradiční přísadou do medoviny.

Chmelem se zeslabí medová příchuť, medovina má slabě, ale příjemně nahořklou příchuť.

Medoviny

Jiří Sláma: Medovina z Vysočiny - skořicová
2704

Jiří Sláma: Medovina z Vysočiny - skořicová

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná skořicová

Středně sladká medovina s jemnou příchutí vyluhované skořicové kůry.

Klát s.r.o.: Medovina polosladká s chmelem
9403

Klát s.r.o.: Medovina polosladká s chmelem

Příchuť: chmelová

Velmi lahodná a vyvážená medovina vyráběná studenou cestou s přídavkem chmele

Jiří Sláma: Biomedovina
2721

Jiří Sláma: Biomedovina

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Tradiční medovina z Vysočiny v bio variantě s přidaným kořením, bylinkami a chmelem. Dobarvená karamelem.

Roman Macholda: Medovina chmelová
5702

Roman Macholda: Medovina chmelová

Příchuť: chmelová

Domácí medovina z medu přímo od včelaře vařená podle starých receptů a dochucená chmelem.

6301

Renata a Richard Milerski: Medovina z Jeseníků - Original

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Originální produkt.

3905

Josef Vala: Kralická medovina ořechová

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná ořechová

Ostřejší chuť medoviny po macerovaných vlašských ořechách a přidaném koření příjemně překvapí každého konzumenta, převážně muže.

Josef Vala: Kralická medovina tmavá
3904

Josef Vala: Kralická medovina tmavá

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Již první doušky upoutají svou harmonickou chutí, která zanechá dlouhý a příjemný zážitek, jenž si Vás podmaní.

Radomír Dvořák: Medovina chmelová
1605A

Radomír Dvořák: Medovina chmelová

Příchuť: chmelová kořeněná

Nejzralejší a nejsušší medovina s hořkou příchutí po přidaném chmelu, typickém pro oblast vzniku, Rakovnicko.

Medovíno s.r.o.: Medovíno sladové
0902

Medovíno s.r.o.: Medovíno sladové

Příchuť: chmelová

Medovina vyráběná za studena z lesního a lučního medu spolu se sladem a chmelem si u nás najde jistě své oblíbence.

8801

Roman Studený: Včelařova farmářská medovina

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Tradiční medovina s jemným nádechem koření, bylin a chmelu

Jaroslav Lstibůrek: Medovina s příchutí chmele a zázvoru
2101

Jaroslav Lstibůrek: Medovina s příchutí chmele a zázvoru

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Velmi suchá medovina z květových medů Českého lesa doplněná výraznými tóny chmele a zázvoru.

Radomír Dvořák: Medovina chmelová
1605

Radomír Dvořák: Medovina chmelová

Příchuť: chmelová kořeněná

Nejzralejší a nejsušší medovina s hořkou příchutí po přidaném chmelu, typickém pro oblast vzniku, Rakovnicko.

Josef Vala: Kralická medovina slámová
3903

Josef Vala: Kralická medovina slámová

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

lahodný nápoj zlatavé barvy, čistě medové chuti

Jan Radvan: Medovina z Těchonic
1701

Jan Radvan: Medovina z Těchonic

Příchuť: bylinná chmelová

Komická, kosmická a divadelní medovina, uváděná z Nalžovských hor, nicméně prakticky z velkovýrobny cukrem doslazovaných sestřiček v Rakovníku.

Jiří Sláma: Medovina z Vysočiny - original
2701

Jiří Sláma: Medovina z Vysočiny - original

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Jemně hořká medovina z Vysočiny je originální rodinnou recepturou, která díky složení bylinek zajistí dobré trávení i duševní pohodu.

Jiří Sláma: Staročeská medovina
2711

Jiří Sláma: Staročeská medovina

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Staletími prověřená kombinace 21 druhů tradičního koření a bylinek až dokonale vyvažuje medovou chuť slavného staročeského alkoholického nápoje.

Vítězslav a Markéta Krejčovi: Hrádecká medovina - chmelová
7702

Vítězslav a Markéta Krejčovi: Hrádecká medovina - chmelová

Příchuť: chmelová

Hrádecká medovina je tradiční medovinou kvašenou z medu a vody s přídavkem chmele.

Josef Vala: Kralická medovina světlá
3901

Josef Vala: Kralická medovina světlá

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Sladký nápoj čistě medové chuti, vůně a zlatavé barvy.

6003L

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - knížecí

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Znamenitá kombinace klasické medoviny dochucené chmelem, zázvorem a dalšími druhy koření a bylin vás okouzlí v zimním období mírně ohřátá.

Česká včela, s.r.o.: Křivoklátská medovina
1801

Česká včela, s.r.o.: Křivoklátská medovina

Příchuť: bylinná chmelová

Výrobce je největším producentem cukrem doslazované a dolihované medoviny u nás.

Lietuviškas Midus UAB: Trakai
LT0142

Lietuviškas Midus UAB: Trakai

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Trakai mead is named after old capital of Lithuania, and the beverage is produced based on an old recipe.

Ostatní medoviny

Následující medoviny jsou vylepšované, doslazované cukrem, dolihované nebo aromatizované a dobarvované.

Doslazováním cukrem výrobce šetří na drahém medu, dolihováním stabilizuje medovinu nebo chce, abyste se rychleji opili. Aromaty lze dosáhnout jakékoliv příchutě, která částečně nebo zcela překrývá lahodnou chuť medu. Dobarvováním se výrobce snaží vyjít vstříc požadavkům zákazníků, u kterých převládá zažitý mýtus, že medovina musí být tmavá. Tmavší barvu medoviny způsobují běžně koření nebo bylinky, což nelze docílit ani lesním medem.

Česká včela, s.r.o.: Medovina archivní
1832

Česká včela, s.r.o.: Medovina archivní

Příchuť: bylinná chmelová

Křivoklátská medovina

Česká včela, s.r.o.: Medovina zlatá (zlatka)
1802

Česká včela, s.r.o.: Medovina zlatá (zlatka)

Příchuť: chmelová

Křivoklátská medovina

Česká včela, s.r.o.: Medovina sváteční
1807

Česká včela, s.r.o.: Medovina sváteční

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Křivoklátská medovina

Česká včela, s.r.o.: Medovina zlatá
1812

Česká včela, s.r.o.: Medovina zlatá

Příchuť: chmelová

Křivoklátská medovina

Česká včela, s.r.o.: Medovina zlatá
1822

Česká včela, s.r.o.: Medovina zlatá

Příchuť: chmelová

Křivoklátská medovina

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...