Kořeněná medovina

Medoviny se tradičně upravovaly přidáním nejrůznějších směsí koření.

Kořeněné medoviny jsou tradiční výrobou v našich končinách. Do medoviny se přidávají nejrůznější směsy koření nebo výluhy.

Mezi nejtypičtější koření patří: hřebíček, skořice, badian, zázvor, vanilka, muškátový nebo lipový květ, pomerančová kůra, případně i kmín, anýz nebo fenykl.

Výrobci většinou své tajemství v přidaném koření neprozrazují, ale často lze dobře odhadnout, např. skořice, zázvor.

Medoviny

Včelco: Včelovina Original
SK0411A

Včelco: Včelovina Original

Příchuť: bylinná kořeněná

Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám.

Apimed: Trnavská medovina - z kvetového medu
SK0303A

Apimed: Trnavská medovina - z kvetového medu

Příchuť: bylinná kořeněná

Světově proslavená trnavská medovina z květových medů jemně dochucená výtažky koření a bylin.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - skořicová
6012

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - skořicová

Příchuť: bylinná kořeněná skořicová

Jednoznačně okouzlující medovina silně intenzivní ve vůni a chuti pro všechny, kteří milují skořici.

Vladimír Slanař: Medovina hradní
1601

Vladimír Slanař: Medovina hradní

Příchuť: kořeněná

Středověká receptura přidaného koření dává této medovině staletími prověřenou a vyváženou chuť.

Milan Krivý: Trenčianska medovina tmava
SK0202A

Milan Krivý: Trenčianska medovina tmava

Příchuť: bylinná kořeněná

Výrazně tmavá barva a jemně nahořklá chuť nemá svůj původ v lesní medu, ale v pečlivě vybraném koření a bylinkách.

Miroslav Bašta: Medovina mandlová
6803A

Miroslav Bašta: Medovina mandlová

Příchuť: kořeněná mandlová

Jemné tóny vyluhovaných mandlí zlehka dokreslují medovou chuť tradičně vyráběné medoviny.

Milan Krivý: Trenčianska medovina svetla
SK0201A

Milan Krivý: Trenčianska medovina svetla

Příchuť: bylinná kořeněná

Jedinečný recept této nejstarší slovenské medoviny má své počátky v roce 1973, kdy započala novodobá renesance medoviny.

2704

Včelařství Sláma: Medovina z Vysočiny - skořicová

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná skořicová

Středně sladká medovina s jemnou příchutí vyluhované skořicové kůry.

Miroslav Bašta: Medovina staročeská
6802A

Miroslav Bašta: Medovina staročeská

Příchuť: bylinná kořeněná

Tradiční kombinace staročeského koření s přidaným citrónem charakterizuje tuto oblíbenou medovinu.

Beramed: Tekovská medovina svetlá (Archivní 2014)
SK0701A

Beramed: Tekovská medovina svetlá (Archivní 2014)

Příchuť: bylinná kořeněná

Původní rodinná receptura s přidáním koření a bylin vytvořila velmi oblíbenou výrazně medovou chuť.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - ořechová
6011

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - ořechová

Příchuť: bylinná kořeněná ořechová

Ořechy sklízené před sv.Annou dodávají výraznou hořce-ořechovou chuť, kterou nenajdete v jiné české medovině.

Zahrádka u Tomíků: Medovina zázvorová
5703

Zahrádka u Tomíků: Medovina zázvorová

Příchuť: kořeněná zázvorová

Domácí medovina méně sladká z medu přímo od včelaře vařená podle staré receptury a zvýrazněná zázvorem.

Josef Vala: Kralická medovina slámová
3903

Josef Vala: Kralická medovina slámová

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

lahodný nápoj zlatavé barvy, čistě medové chuti

Jana Šafářová - tajemné elixíry: Elixír Matky přírody
1301

Jana Šafářová - tajemné elixíry: Elixír Matky přírody

Příchuť: bylinná kořeněná

Tajemný elixír

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - hořká
1107

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - hořká

Příchuť: bylinná kořeněná

Medovina hořká obsahuje léčivé byliny, které podporují a zlepšují trávení. Její tmavá barva je dána vylouhovanými bylinami.

Apis: Piastowski - Miód pitny trójniak
PL0212

Apis: Piastowski - Miód pitny trójniak

Příchuť: bylinná kořeněná

Vyrábí se z tmavého nektarového medu s přídavkem bylin a koření.

Včelařství Sláma: Staročeská medovina
2711

Včelařství Sláma: Staročeská medovina

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Staletími prověřená kombinace 21 druhů tradičního koření a bylinek až dokonale vyvažuje medovou chuť slavného staročeského alkoholického nápoje.

Apis: Grzany polski - Miód pitny trójinak
PL0213

Apis: Grzany polski - Miód pitny trójinak

Příchuť: bylinná kořeněná

Medovina s přídavkem koření a bylin speciálně připravená pro ohřev.

Včelařství Šeda Zlechov: Domácí medovina knížecí
6202A

Včelařství Šeda Zlechov: Domácí medovina knížecí

Příchuť: kořeněná

Jemně kořeněná medovina

Jana Šafářová - tajemné elixíry: Medovina vévody Albrechta z Valdštejna
1302

Jana Šafářová - tajemné elixíry: Medovina vévody Albrechta z Valdštejna

Příchuť: bylinná kořeněná

Tajemný elixír

Josef Vala: Kralická medovina světlá
3901

Josef Vala: Kralická medovina světlá

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Sladký nápoj čistě medové chuti, vůně a zlatavé barvy.

Vladimír Slanař: Medovina rytířská
1602

Vladimír Slanař: Medovina rytířská

Příchuť: kořeněná

Originální luženská medovina s medově nasládlou chutí a jemným přídavkem koření.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - klášterní
6004

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - klášterní

Příchuť: bylinná kořeněná

Původní receptura klášterní medoviny s 9 druhy koření a bylin navodí klidnou a duchovní atmosféru.

Mazurskie Miody: Kresowy niesycony - miód pitny trójniak
PL0812

Mazurskie Miody: Kresowy niesycony - miód pitny trójniak

Příchuť: bylinná kořeněná rybízová

Koření, bylinky, černý rybíz a plátky růží obohacují výraznou medovou chuť a vůni s tóny ovoce, bylin a koření.

Včelařství Babákov: Medovina levandulová
8704

Včelařství Babákov: Medovina levandulová

Příchuť: bylinná kořeněná

Medovina s příchutí levandule

Včelařské knížectví pod Šostýnem: Medovina Kníže Rohan
6702

Včelařské knížectví pod Šostýnem: Medovina Kníže Rohan

Příchuť: bylinná kořeněná

Medovina z Kopřivnice

Minox: Isabell Medovina svetla - classic
SK1601A

Minox: Isabell Medovina svetla - classic

Příchuť: kořeněná

Klasická medovina vyráběná s jemným přídavkem koření.

Naturel: Medovina velkomoravská
4707

Naturel: Medovina velkomoravská

Příchuť: bylinná kořeněná

Sladké medové víno s jemně vinnou chutí zvýrazněnou použitými bylinami receptura typická pro 9. století n.l. tj. období říše Velkomoravské. Obsahuje 45% medu s přidáním bylin.

6601

Včelařská rodinná farma Košec: Medovina od medvěda

Příchuť: kořeněná

Jemně kořeněná medovina od včelaře z oblasti Slezska.

6401

Zdeněk Pomkla: Domácí jemná medovina

Příchuť: bylinná kořeněná

Domácí jemně kořeněná medovina

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - archivní
6021

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - archivní

Příchuť: bylinná kořeněná

Dlouhých 5 let v dubových sudech vyzrálá staročeská medovina s výraznou medovou chutí vyváženou 17ti druhy koření a bylin.

Sznapka: Velkomoravská medovina
1401

Sznapka: Velkomoravská medovina

Příchuť: bylinná kořeněná

Jemně kořeněná sladší chuť.

Lietuviškas Midus UAB: Trakai
LT0142

Lietuviškas Midus UAB: Trakai

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Trakai mead is named after old capital of Lithuania, and the beverage is produced based on an old recipe.

Včelco: Včelovina Original
SK0411

Včelco: Včelovina Original

Příchuť: bylinná kořeněná

Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám.

Včelařství Šeda Zlechov: Domácí medovina knížecí "barrique"
6204

Včelařství Šeda Zlechov: Domácí medovina knížecí "barrique"

Příchuť: kořeněná

Nepravá bariková knížecí medovina.

Včelařství Babákov: Medovina lipová
8703

Včelařství Babákov: Medovina lipová

Příchuť: bylinná kořeněná

Medovina s lipovou příchutí

Včelařství Sláma: Medovina z Vysočiny - original
2701

Včelařství Sláma: Medovina z Vysočiny - original

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Jemně hořká medovina z Vysočiny je originální rodinnou recepturou, která díky složení bylinek zajistí dobré trávení i duševní pohodu.

Josef Holejšovský: Medovina Blanických rytířů
8201

Josef Holejšovský: Medovina Blanických rytířů

Příchuť: chmelová kořeněná skořicová

Medovina Blanických rytířů je vyráběna z vlastního medu, jak studenou cestou, tak z medu zbaveného bílkovin varem. Značení medu a medoviny je originální, jedná se o obraz Blaníku z roku 1957 od malíře B. Kulveita.

Beramed: Tekovská medovina - metheglin
SK0703A

Beramed: Tekovská medovina - metheglin

Příchuť: bylinná kořeněná

Tekovská medovina s jemným přídavkem přidání koření a bylinek.

3301

Texl & Syn: Vranovská medovina

Příchuť: bylinná kořeněná

Kořeněná medovina z Vranova.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - knížecí
6003

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - knížecí

Příchuť: bylinná kořeněná

Znamenitá kombinace klasické medoviny dochucené chmelem, zázvorem a dalšími druhy koření a bylin vás okouzlí v zimním období mírně ohřátá.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - bylinná hořká
6005

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - bylinná hořká

Příchuť: bylinná kořeněná

Pro podporu trávení jako digestiv doporučovaná hořká medovina s intenzivní kombinací 21 druhů koření a bylinek.

SK0601

Ing. Pavel Kováč ORKO: Slovenská medovina (nápoj králov)

Příchuť: bylinná kořeněná

Slovenská kořeněná medovina

6301

Renata a Richard Milerski: Medovina z Jeseníků - Original

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Originální produkt.

3905

Josef Vala: Kralická medovina ořechová

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná ořechová

Ostřejší chuť medoviny po macerovaných vlašských ořechách a přidaném koření příjemně překvapí každého konzumenta, převážně muže.

Včelco: Včelovina Grand Reserve 2010 Limited edition
SK04131

Včelco: Včelovina Grand Reserve 2010 Limited edition

Příchuť: bylinná kořeněná

Výjimečně výrazná a bohatá chuť limitované edice Včeloviny je výsledkem tříletého zrání medoviny.

Jana Šafářová - tajemné elixíry: Elixír "Archivní tajemství"
1304

Jana Šafářová - tajemné elixíry: Elixír "Archivní tajemství"

Příchuť: bylinná kořeněná

Tajemný elixír

Hoyer GmbH Alpenbienenhof: Winter Met
DE0601

Hoyer GmbH Alpenbienenhof: Winter Met

Příchuť: kořeněná

Honigwein mit winterlichen Gewürzen und Bio-Honig nach alt überliefertem Imker-Rezept hergestellt.

1602A

Vladimír Slanař: Medovina rytířská

Příchuť: kořeněná

Originální luženská medovina s medově nasládlou chutí a jemným přídavkem koření.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - staročeská
6002

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - staročeská

Příchuť: bylinná kořeněná

Staročeská medovina ochucená tradičním kořením a bylinkami vás po všech stránkách zklidní a uvede do pohody.

Apis: Kurpiowski - Miód pitny dwójniak
PL0222

Apis: Kurpiowski - Miód pitny dwójniak

Příchuť: kořeněná rybízová

Kombinace koření dává této medovině harmonickou chuť a vůni. Vyrábí se s přidáním černého rybízu šťávy.

SK0203Z

Milan Krivý: Trenčianska medovina s rakytníkom

Příchuť: bylinná kořeněná

Novinkou roku je medovina vyráběná tradičním způsobem s výraznou chutí a blahodárnými účinky rakytníku.

Mazurskie Miody: Piasecki - Miód pitny Półtorak Niesycony
PL0831

Mazurskie Miody: Piasecki - Miód pitny Półtorak Niesycony

Příchuť: kořeněná

Półtorak se vyrábí za studena z dvou dílu medu a jednoho dílu vody s přídavkem ovocné šťávy a koření.

Vladimír Slanař: Medovina jemná
1603

Vladimír Slanař: Medovina jemná

Příchuť: kořeněná

Jemně kořeněná luženská medovina vyráběná za studena.

Mazurskie Miody: Markowy Rycerski - Miód pitny Trójniak
PL0813

Mazurskie Miody: Markowy Rycerski - Miód pitny Trójniak

Příchuť: bylinná kořeněná

Jemně kořeněno bylinkový trójniak

6701

Včelařské knížectví pod Šostýnem: Medovina Bílá Paní

Příchuť: bylinná kořeněná

Medovina světlá.

Jozef Bojda: Medovina (tmavá)
SK1801A

Jozef Bojda: Medovina (tmavá)

Příchuť: kořeněná skořicová

Příjemná tradiční medovina, v které se typická medoviná chuť vyvažuje s tóny skořice, hřebíčku a citrónu.

8801

Roman Studený: Včelařova farmářská medovina

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Tradiční medovina s jemným nádechem koření, bylin a chmelu

Jaroslav Lstibůrek: Medovina s příchutí chmele a zázvoru
2101

Jaroslav Lstibůrek: Medovina s příchutí chmele a zázvoru

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Velmi suchá medovina z květových medů Českého lesa doplněná výraznými tóny chmele a zázvoru.

Vladimír Slanař: Medovina chmelová
1605

Vladimír Slanař: Medovina chmelová

Příchuť: chmelová kořeněná

Nejzralejší a nejsušší medovina s hořkou příchutí po přidaném chmelu, typickém pro oblast vzniku, Rakovnicko.

Vladimír Slanař: Medovina sváteční
1604

Vladimír Slanař: Medovina sváteční

Příchuť: kořeněná

Luženská medovina s vánočním kořením je ideální pro slavnostní atmosféru svátků. Velmi příjemná je i ohřátá.

Vladimír Slanař: Medovina vánoční
1604V

Vladimír Slanař: Medovina vánoční

Příchuť: kořeněná

Vánoční medovina, ať vychlazená či ohřátá, dokreslí útulnou atmosféru vašeho domova během vánočních svátků.

Beramed: Tekovská medovina barrique
SK0711C

Beramed: Tekovská medovina barrique

Příchuť: bylinná kořeněná

Delikátnosť tejto medoviny spočíva v dlhodobom zrení vo vypaľovanom francúzskom dubovom sude. Táto medovina Vás obdarí bohatou škálou chutí a vôní, je zážitkom, ktorý si budete chcieť zopakovať.

Marián a Božena Studený: Medovina
SK1701

Marián a Božena Studený: Medovina

Příchuť: bylinná kořeněná

Jemně dokořeněná medovina ve sladké chuti výrazně vystupující hřebíček.

Včelco: Prešporská medovina
SK0421A

Včelco: Prešporská medovina

Příchuť: bylinná kořeněná

Moderní výrobní technologie umocňuje sílu starého receptu včelaře Fádliho z přelomu 17. a 18. století.

Jana Šafářová - tajemné elixíry: Císařský elixír Karla IV.
1303

Jana Šafářová - tajemné elixíry: Císařský elixír Karla IV.

Příchuť: bylinná kořeněná

Tajemný elixír

Zahrádka u Tomíků: Medovina sváteční
5705

Zahrádka u Tomíků: Medovina sváteční

Příchuť: kořeněná

Domácí medovina z medu přímo od včelaře vařená podle starých receptů ochucená vánočním kořením.

SK0422A

Včelco: Prešporská medovina - lúčny kvet

Příchuť: bylinná kořeněná

Vyrobená fermentací nejlepších slovenských medů podle tradiční receptury.

Josef Vala: Kralická medovina tmavá
3904

Josef Vala: Kralická medovina tmavá

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Již první doušky upoutají svou harmonickou chutí, která zanechá dlouhý a příjemný zážitek, jenž si Vás podmaní.

Apis: Bernardyński - Miód pitný trójniak
PL0211

Apis: Bernardyński - Miód pitný trójniak

Příchuť: kořeněná ochucená

Vyrobené s přídavkem aróniové šťávy a koření

Ostatní medoviny

Následující medoviny jsou vylepšované, doslazované cukrem, dolihované nebo aromatizované a dobarvované.

Doslazováním cukrem výrobce šetří na drahém medu, dolihováním stabilizuje medovinu nebo chce, abyste se rychleji opili. Aromaty lze dosáhnout jakékoliv příchutě, která částečně nebo zcela překrývá lahodnou chuť medu. Dobarvováním se výrobce snaží vyjít vstříc požadavkům zákazníků, u kterých převládá zažitý mýtus, že medovina musí být tmavá. Tmavší barvu medoviny způsobují běžně koření nebo bylinky, což nelze docílit ani lesním medem.

Včelařství Sláma: Biomedovina
2721

Včelařství Sláma: Biomedovina

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Tradiční medovina z Vysočiny v bio variantě s přidaným kořením, bylinkami a chmelem. Dobarvená karamelem.

Milan Bauman: Medovina moravská kořeněná
4601

Milan Bauman: Medovina moravská kořeněná

Příchuť: bylinná kořeněná

Za studena vyráběná kořeněná aromatizovaná medovina.

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - mandlová
1103

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - mandlová

Příchuť: bylinná kořeněná ochucená

Oblíbená mandlová medovina se základem v bylinné variantě.

Česká včela: Medovina sváteční
1807

Česká včela: Medovina sváteční

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Křivoklátská medovina

Výzkumný ústav včelařský s.r.o.: Dolská medovina hořká archivní
5404

Výzkumný ústav včelařský s.r.o.: Dolská medovina hořká archivní

Příchuť: bylinná kořeněná

Hořká medovina stáří 5 let.

2801

Pošumavské včeličky: Pošumavská medovina přírodní

Příchuť: bylinná kořeněná

Přírodní bez příchuti

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - mandlová
6013

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - mandlová

Příchuť: bylinná kořeněná mandlová

Aromatizovaná mandlová medovina

1331

Jana Šafářová - tajemné elixíry: Černý jezdec

Příchuť: bylinná kořeněná

Brusinková medovina, limitovaná edice

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - staročeská
1109

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - staročeská

Příchuť: bylinná kořeněná

Staročeská medovina výrazně tmavé barvy obsahuje léčivé byliny, které podporují a zlepšují trávení.

Dalibor Hromčík: Hromčíkova hořká Medovina Elisa
3501

Dalibor Hromčík: Hromčíkova hořká Medovina Elisa

Příchuť: bylinná kořeněná

Lahodný nápoj, který podle starých kronik pili již naši předkové.

Včelnex - Královská medovina: Královská medovina
5202

Včelnex - Královská medovina: Královská medovina

Příchuť: bylinná kořeněná

Přírodní lehký nápoj vyrobený z medu a 15 druhů klasických bylin české flóry podle tradiční staroslovanské receptury.

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...