Melomela

Melomela je ovocná medovina, při jejíž výrobě se místo vody použije ovocná šťáva.

Při výrobě melomely můžeme celé množství nebo část objemu vody nahradit rozličnými druhy ovocné šťávy (jako hroznové víno, jižní ovoce, atp.)

Medoviny

2922

JANKAR PROFI, s.r.o.: Medovinka cherry

Příchuť: višňová

Vášnivě višňová melomela po několika doušcích oživí vaše tajná přání a skryté sny.

2921

JANKAR PROFI, s.r.o.: Medovinka černý rybíz

Příchuť: rybízová

Lehké kyselinky připomínající révová vína spolu ostrou chutí černého rybízu znamenitě vyvažují medový nápoj.

Naturel: Medovina višňová
4723

Naturel: Medovina višňová

Příchuť: višňová

Chuť višní znamenitě obohacuje jemný medový buket za studena vyráběného nápoje.

7801

Apitherapy: Šípková medovina

Šípková medovina - vzorek

Rodinná firma Pleva: Vánoční medovina rybízová
1506

Rodinná firma Pleva: Vánoční medovina rybízová

Příchuť: rybízová

Medovina s rybízem z domácí zahrádky. Vyzrálá lahodná medovina vhodná pro vánoční i předvánoční rozjímání. Potěší jako milá pozornost nebo vánoční dárek

4724

Naturel: Medovina malinová

Příchuť: malinová

Sladší výrazně malinové chuti.

4721

Naturel: Medovina angreštová

Příchuť: angreštová

Sladké velmi dobře vyvážené chuti působící luxusním dojmem. V historii velmi oblíbené.

4703

Naturel: Medovina svatovítská

Sedmiletá medovina podle receptu s doby stavby chrámu sv. Víta.

Jaroslav Lstibůrek: Medové víno z Českého lesa s příchutí rybízu
2103

Jaroslav Lstibůrek: Medové víno z Českého lesa s příchutí rybízu

Příchuť: rybízová

Delikátní kombinace medoviny a ovoce, která potěsí ty nejnáročnější milovníky medoviny

4722

Naturel: Medovina černorybízová

Příchuť: rybízová

Sladkokyselá aromatická výrazná chuť po černém rybízu, připomínající portská vína.

Ostatní medoviny

Následující medoviny jsou vylepšované, doslazované cukrem, dolihované nebo aromatizované a dobarvované.

Doslazováním cukrem výrobce šetří na drahém medu, dolihováním stabilizuje medovinu nebo chce, abyste se rychleji opili. Aromaty lze dosáhnout jakékoliv příchutě, která částečně nebo zcela překrývá lahodnou chuť medu. Dobarvováním se výrobce snaží vyjít vstříc požadavkům zákazníků, u kterých převládá zažitý mýtus, že medovina musí být tmavá. Tmavší barvu medoviny způsobují běžně koření nebo bylinky, což nelze docílit ani lesním medem.

Medovinka s.r.o.: Melomela černorybírová
2212

Medovinka s.r.o.: Melomela černorybírová

Medovina s ovocnou šťávou.

Medovinka s.r.o.: Melomela bezinková
2211

Medovinka s.r.o.: Melomela bezinková

Sušené plody černého bezu dodají medovině unikátní chuť. Celkový dojem však kazí doslazování cukrem.

Medovinka s.r.o.: Melomela borůvková
2214

Medovinka s.r.o.: Melomela borůvková

Medovina s ovocnou šťávou.

Medovinka s.r.o.: Melomela rakytníková
2213

Medovinka s.r.o.: Melomela rakytníková

Znamenitá kombinace rakytníku a šípku v medovině. Dojem nám ale kazí doslazování medoviny cukrem.

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...