Ořechová medovina

Medovina s macerovanými vlašskými ořechy

Drtivá většina medovin s příchutěmi na českém trhu a to je i případ "ořechových", jsou pouze aromatizované. Pravá poctivá ořechová se vyrábí například macerováním vlašských ořechů.

Medoviny

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - ořechová
6011

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - ořechová

Příchuť: bylinná kořeněná ořechová

Ořechy sklízené před sv.Annou dodávají výraznou hořce-ořechovou chuť, kterou nenajdete v jiné české medovině.

Včelnex - Královská medovina: Královská medovina skořicová
5205

Včelnex - Královská medovina: Královská medovina skořicová

Příchuť: bylinná ořechová

Jemně skořicová medovina dochucená různými druhy bylin.

3905

Josef Vala: Kralická medovina ořechová

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná ořechová

Ostřejší chuť medoviny po macerovaných vlašských ořechách a přidaném koření příjemně překvapí každého konzumenta, převážně muže.

Miroslav Bašta: Medovina ořechová
6804A

Miroslav Bašta: Medovina ořechová

Příchuť: ořechová

Decentně nahořklá ořechová příchuť je oblíbenou variantou medoviny z jižních Čech.

Ostatní medoviny

Následující medoviny jsou vylepšované, doslazované cukrem, dolihované nebo aromatizované a dobarvované.

Doslazováním cukrem výrobce šetří na drahém medu, dolihováním stabilizuje medovinu nebo chce, abyste se rychleji opili. Aromaty lze dosáhnout jakékoliv příchutě, která částečně nebo zcela překrývá lahodnou chuť medu. Dobarvováním se výrobce snaží vyjít vstříc požadavkům zákazníků, u kterých převládá zažitý mýtus, že medovina musí být tmavá. Tmavší barvu medoviny způsobují běžně koření nebo bylinky, což nelze docílit ani lesním medem.

Česká včela: Medovina ořechová
1814

Česká včela: Medovina ořechová

Příchuť: ořechová

Křivoklátská medovina

Česká včela: Medovina ořechová
1804

Česká včela: Medovina ořechová

Příchuť: ořechová

Křivoklátská medovina

Včelnex - Královská medovina: Královská medovina ořechová
5204

Včelnex - Královská medovina: Královská medovina ořechová

Příchuť: bylinná ořechová

Mírně nahořklá bylinno ořechová medovina.

Luboš Voborník: Medovina Benátecká - ořechová
4506

Luboš Voborník: Medovina Benátecká - ořechová

Příchuť: ořechová

Medovina ořechová.

Česká včela: Medovina ořechová
1824

Česká včela: Medovina ořechová

Příchuť: ořechová

Křivoklátská medovina

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...