Šumivá medovina

Medovina označovaná jako "medovinové šampaňské" je vyráběná klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi. Základem je prvotřídní medovina.

Pro výrobu šumivé medoviny (slovinsky peneča medica) je potřeba dlouhý čas. Musíme nejdříve vyrobit kvalitní medovinu. To trvá cca 2-3 roky. Nejdříve proběhne klasický proces kvašení, což trvá cca 2 měsíce, následně měsíce dokvášení a cca 2 roky zrání. A to je opravdové minimum pro kvalitní chutově výjimečnou medovinu. A jinou ani pro následnou výrobu "šampaňského" použít nelze. Pro výrobu šumivé medoviny pak následují cca 2 roky dodatečného druhotného kvašení v lahvi za použití speciálních kvasinek, poté technologicky náročný postup odstranění kalů a konečné uzavření typickou hřibovitou zátkou.

Slovinsko je aktuálně jednou z mála zemí, kde se šumivá medovina vyrábí a stále je to záležitost několika lokálních menších malovýrobců. Zájem o ni však strmě stoupá, protože se jedná opravdu o prémiový a kvalitní produkt, což dokládají hodnocení o sommeliérů na celém světě.

Jsme jedinými dodavateli v ČR.

Katalogový list pro firmy

Katalog

Franc Oder: Peneča medica Carnica
SL0211

Franc Oder: Peneča medica Carnica

Suchá šumivá medovina z květového medu

Čebelarstvo Gregor Jere: Peneča medica polsuha
SL0111

Čebelarstvo Gregor Jere: Peneča medica polsuha

Polosuchá šumivá medovina, jejímž základem je medovina kvašená z květových medů.

Franc Oder: Peneča medica Mana
SL0213

Franc Oder: Peneča medica Mana

Polosladká šumivá medovina z lesního medu.

AGRI: Medeja polsuha - Peneča medica
SL0411

AGRI: Medeja polsuha - Peneča medica

Polosuchá šumivá medovina vyráběná z květových medů metodou druhotného kvašení v lahvi

Franc Oder: Peneča medica Ana
SL0214

Franc Oder: Peneča medica Ana

Sladká šumivá medovina ze smíšených medů

Franc Oder: Peneča medica Nektar
SL0212

Franc Oder: Peneča medica Nektar

Polosladká šumivá medovina z květových medů.

Čebelarstvo Šercelj: Peneča medica Roška
SL0311

Čebelarstvo Šercelj: Peneča medica Roška

Polosuchá šumivá medovina z květových medů

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...