Jarní, luční nebo letní? (Tekuté březnové medování)

Jarní, luční nebo letní? (Tekuté březnové medování)

Máme spoustu novinek, které bychom vám chtěli napsat, ale nenacházíme čas vám dávat vědět. Všem nám poslední měsíce sebralo spoustu času a energie nasazování EET a nakonec nám nová technická řešení práci hodně zkomplikují. No co se dá dělat. Dám si pohárek třeba té nové přibyslavské...

Jak jsem již psal v úvodu, leden a hlavně konec února pro nás znamenal usilovné hledání nového technického řešení, abychom splnili zákonné povinnosti týkající se EET. Zahodíme náš dosavadní systém a platíme za nové řešení jen, abychom tiskli účtenky, které v drtivé většině ani nechcete. A tak jsme museli zřídit speciální koš hned pod pultem a tiskárničkou a už to tam padá. Občas se stane, že účtenka nevyleze a místo toho, abychom se s vámi bavili o medovině, klikáme zběsile na tabletu a snažíme se to opravit.

Bohužel díky novému řešení nemůžeme zatím aktualizovat zboží v e-shopu a tak se nějaký čas nebude správně zobrazovat, co je skladem a co jen na objednání, protože propojení by znamenalo další výdaje, které chceme ale raději vložit do něčeho užitečnějšího.

Třeba do hledání nových medovin v dalších státech Evropy a celého světa, psaní článků, pořádání speciálních akcí a degustací s výrobci. Chcete se zapojit? Chcete s námi třeba jezdit na exkurze po výrobnách? Napište! Příští týden plánuji dvoudenní výlet na Slovensko - navštívit 4 nové výrobce a na začátku léta cca 10 denní exkurzi do Slovinska..

Ale zpátky do Čech, konkrétně do těch východních..

Během posledních ochutnávek nás všechny zaujala Přibyslavská medovina od Miroslava Zeleného a tak jsme ji právě dnes zařadili do nabídky. Máme ji ve třech variantách
  • jarní - z medů převážně z nektaru kvetoucích javorů
  • luční - z medů nektarových z rozkvetlých luk
  • letní - s převahou medů ze slunečnice
Do konce týdne ji můžete přijít ochutnávat zdarma na prodejnu a porovnat, která je lepší. Objednávat můžete ale také přímo v e-shopu a to za zaváděcí ceny.

Březen - zdravě s medem - Doprodej medů

Doprodáváme některé loňské medy a můžete se teď vyzásobit na jaro se slevou až 20%. Pouze na prodejně. Květové pastové a lesní medy.

Chystají se velké akce na další týdny !!

V úterý 28. března k nám do Muzea medoviny přijede Jiří Sláma a povypráví o své výrobě medoviny a to bude rozhodně stát za účast. Takže kdo chce ochutnat medoviny, dozvědět se autentický příběh Medoviny z Vysočiny, ale i Staročeské, hlaste se na webu ve formuláři. Ještě máme několik volných míst!
Po týdnu věnovaném polské medovině pořádáme od úterý 4.4. do soboty 8.4.2017 Týden Slovenské medoviny. Možná se ptáte, co se dozvíte nového, když slovenskou medovinu už asi celkem znáte, v nabídce jich mám celkem dost. Naopak, objevili jsme zase nové výrobce a celkově budete moct ochutnat přes 30 druhů medovin od téměř 15 výrobců, včetně některých domácích. A to tedy rozhodně není málo! Kromě toho budou v prodeji za výhodné ceny i některé starší a limitované edice. A to po celý týden. Pak je opět uložíme do archívu!
V příštím newsletteru se dozvíte, jaké medoviny bude možné degustovat. Při rezervaci předem bude cena za ochutnávku 95Kč.

Blíží se celostátní soutěž medovin. Kdo kvasíte?

Muzeum medoviny bude letos spolupořádat první velkou soutěž medovin z celé České republiky a budeme si dávat záležet na tom, aby byla kritéria vyřadila výrobce, co medovinu przní nejrůznějšími náhražkami a aromaty. Bližší informace se dozvíte za několik dní. Účast bude umožněna jak domácím, tak komerčním výrobcům. Všem, na které máme kontakty, dáme vědět!

Další akce a plány upřesníme v následujících novinkách, které snad již budu zase stíhat psát každý týden..

Přijďte na med! Horký či studený!


Zdraví Vás

Jiří Pouček
Muzeum medoviny

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...