Postupně dáváme v Muzeu medoviny prostor všem výrobcům, aby osobně představili své medoviny. Po panu Tomkovi a Lstibůrkovi, je dalším hostem naší degustace i výrobce Jiří Sláma. Přijede i se svým otcem, který se včelám, medu a medovině na Vysočině poblíž Havlíčkova Brodu věnuje výrazně déle.

Právě Staročeská medovina byla u nás na akcích a prodejně nejžádanější medovinou roku 2016 a tak nyní máte jedinečnou příležitost si celý příběh z vaší oblíbené medovinové farmy autenticky vyslechnout přímo od výrobců.

Sám se ale těším na tu ochutnávku, nejen dalších medovin, ale té avizované novinky. Vždycky mě potěší, když mi někdo z výrobců řekne "tak příští rok už budeme vyrábět za studena", protože směřování doby stále více "zpět" k přírodním produktům a šetrnému zpracování surovin se nedá zastavit a dává smysl:) A právě v úterý ochutnáme novou medovinu z Vysočiny vyráběnou již plně studenou cestou, tedy bez ohřevu, který by poškodil drahocenné složky v medu a zachovaly se tak i v medovině. Budete první, kdo ji ochutná!

Osobně věřím, že třeba za pár let budeme v Muzeu medoviny nabízet jen medoviny vyráběné za studena a ty vařené zůstanou jen součástí muzejní expozice:-) 

Máme na speciální úterní degustaci opravdu posledních pár volných míst, nebudu se dále rozepisovat, akce je více než lákavá a věřím, že kdo chvíli zaváhá, tak už se nevejde...

REZERVACE MÍSTA


Chcete na degustaci pozvat některého dalšího vašeho oblíbeného výrobce? Napište koho na info@muzeummedoviny.cz


Krásné víkendové dny a nezapomeňte si přeřídit hodinky, jinak v úterý o hodinu zmeškáte:)

Jiří Pouček

Obrázky k článku