Krásné medovánoce

Krásné medovánoce

Vážení přátelé Muzea medoviny, naši zákazníci, výrobci medovin a včelaři, průvodci, obchodní partneři a náhodní kolemklikající příznivci všeho medového. Přejeme Vám krásné vánoční svátky, prožité podle vašich představ.

Připijme si skleničkou tekutého medu (anebo čehokoliv jiného dobrého) na chvíle pohody, lásky a porozumění. Dělejme dobré věci pro sebe, své blízké, ale i ten svět okolo veknu za dveřmi, ať se nám všem v novém roce žije spokojeně, šťastně a ve zdraví, ve zdravém a bezpečném světě. Každý máme svůj život ve svých rukou a spoustu možností a příležitostí, o jakých se generacím před námi ani nezdálo. Litovat můžeme jen věcí, které jsme neudělali, ale mohli.

Rok 2016 byl pro nás výjimečným a neobvykle náročným rokem, kdy se podařilo zrealizovat největší místo u nás zasvěcené medovině. Výrazným způsobem se podařilo také pozvednout povědomí o tradiční poctivě vyráběné medovině, která má u nás nejstarší tradici a jejíž výroba je naším regionálním bohatstvím. Tisíce nových lidí si možná během těchto svátků zpříjemní sváteční chvíle některou ze stovky skvělých tradičních medovin od desítek výrobců ze všech koutů Čech, Moravy, Slezska i Slovenska, které jsme poslední roky objevovali.

Velký kus práce je ale ještě před námi. Dokončit expozici a šířit povědomí o medovině dál a dál a nejen u nás, ale i do zahraničí. Za necelý týden máme pro vás nachystaný žebříček 10 nejlepších medovin Muzea medoviny za rok 2016 a dozvíte se také, jaké nové věci, akce a ochutnávky pro vás připravujeme v roce 2017.

Otevírací doba mezi svátky

středa 28.12. - pátek 30.12. 14-20hod.

Ve čtvrtek 29.12. od 18:00 proběhne poslední letošní Řízená degustace medovin (poslední volná místa)

Nová otevírací doba od ledna

středa - sobota 14-20h

(Degustace pro skupiny od 8 osob je samozřejmě možné i nadále objednávat na jakýkoliv večer i mimo otevírací dobu)


Mějte se medově krásně a těšíme se na příjemné shledání s Vámi v příštím roce!


Jiří Pouček  & Martin Dienstbier
Muzeum medoviny

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...