Medovina týdne: kořenitý nádech lesa

Medovina týdne: kořenitý nádech lesa

Pro třetí srpnový týden jsme vybrali medovinu, která je vyráběná z lesního medu. A zveme vás též na 3 medovinové akce: pravidelnou čtvrteční degustaci, páteční mojito párty a v sobotu na Náplavku.

Většina medovin se u nás kvasí z květového nebo smíšeného medu. Je zcela výjimečné najít medoviny vyráběné z konkrétního druhu medu. U nás se tak můžete setkat s medovinami akátovými, slunečnicovými, lipovými a také s lesními. Lesní med má úplně jiný příběh, než ten květový. Včely ho vyrábějí z medovice, kterou sbírají zejména na listech na stromů. Med je tmavý, obsahuje méně cukrů a více minerálů a díky tomu má výrazné zemité kořenité tóny. Tato charakteristická chuť se zachová i v medovině.

Představujeme vám medovinu z medovicového medu až ze Slovenska. APIMED je světově úspěšným výrobcem a firma byla založena v roce 1998.

Medovinu můžete od pondělí do pátku přijít ochutnávat zdarma a zakoupit v krásných originálních 0,7 l. lahvích anebo stáčenou do PET.

Akce pro tento týden

Celý týden je nabitý akcemi s medovinou.
  • Čtvrteční degustace začíná v 19 hodin a nabídne vám široký záběr chutí medovin a vyprávění o medovině a příbězích jednotlivých výrobců
  • V pátek nás čeká medová mojitová párty, kdy vám budeme opět připravovat svěží medovinová mojita s mátou, limetkami a ledovou tříští. Tentokrát na přání i jiných příchutí než obvykle. Tak se na vás těšíme

V sobotu poprvé na Náplavce

Tuto sobotu 20.8. budeme mít společně se včelařem stánek na farmářském trhu na pravobřežní Náplavce. Těšíme se na vás mezi 8 a 14 hodinou, kdy budete moct ochutnat a nakoupit několik druhů medovin od malovýrobců z celé ČR. Na vlnách medoviny tento víkend..

Přeji krásné dny a večery třeba se šálkem lesní medoviny
(P.S. nezapomeňte vychladit!)

Jiří Pouček
zakladatel Muzea medoviny v Praze

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...