Medovina týdne: lipová srdcovka

Medovina týdne: lipová srdcovka

Tento týden vám představujeme delikátní medovinu z lipového květového medu pro takové příjemné letní chvíle a večery.

V minulém týdnu jsme představili medovinu z lesního medu ze Slovenska a nyní se vrátíme opět k nám, konkrétně do východních Čech, do Potštejna, kde kromě úspěšného řemeslného pivovaru najdete i včelařství a výrobnu medovin rodinné firmy Pleva. A jelikož jednodruhové medoviny patří mezi opravdové delikatesy, zůstaneme u nich i pro tento týden. Na prodejně jsme k ochutnávání pro vás připravili právě jednodruhovou lipovou medovinu. Medovina má jantarově nazlátlou barvu a výraznou vůni lipových květů a podle toho ji poznáte i bez ochutnání:) Lipové medy mají vysokou enzymovou aktivitu, což je zachováno i v medovině při výrobě za studena. To v Potštejna dodržují důsledně a také nechávají medovinu zrát minimálně 2 roky, díky čemuž nemusí používat žádné konzervanty. Tato lipová medovina má 11,5% alkoholu a tak je vhodná na příjemné svěží letní popíjení. Doporučuji ji ale vychladit až na 10°C. Nezbývá než si dát pohárek...

Ještě jste lipovou neochutnali? Tak se zastavte na ochutnávku zdarma celý tento týden!

Ve čtvrtek od 19 hodin vás tradičně zveme na řízenou degustaci medovin u nás v degustační prodejně Na Zderaze 14, Praha 2. Ještě máme nějaká volná místa. 

Den medu a medoviny v Modré v sobotu

V archeoskanzenu v Modré u Velehradu se v sobotu koná velkolepá medová akce Den medu a medoviny. Pokud to nemáte daleko, zajeďte tam. Bude tam degustace medů a medovin. Většinou soutěží přes 50 vzorků. Rád vás potkám na akci. Napište, pokud se tam chystáte.

Následující medový týden

V následujícím týdnu na vás čeká kromě pravidelné čtvrteční degustace (1.9.), hned v pátek již v pořadí 3. medová mojitová párty. V sobotu dopoledne pak můžete strávit příjemný kus dopoledne na Farmářských trzích Na Náplavce, kde budeme mít opět stánek s panem Rosickým. 

Těšíme se na Vás a pro horké letní dny (zejména o víkendu) vychlaďte nějakou dobrou medovinku od nás!

Pěkné dny přeje
Jiří Pouček

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...