O víkendu jsme se svým stánkem obohatily Rytířské turnaje na Pražském hradě. Medovinové mojito tzv. Temný rytíř 1172, tmavě červené až krvavé barvy, jsem skoro nestíhal připravovat, jak velký byl o něj zájem v horkém dni.

A přitom je to tak jednoduché! Limetky, máta, led nebo tříšť, sodovka a medovina. Opravdu medovina? No jasně! Do klasického mojita přidáváte bílý rum, třtinový cukr a ještě limetkovou šťávu. Medovinové mojito je jednodušší. Medovina by měla být ovšem výrazně sladká a hořká. Můžete však nakombinovat i více druhů medovin. Experimentujte s námi a pošlete nám vaše recepty a fotky mojit. Prožijete horké letní večery s medovinou v nové dimenzi.

Naše prodejna se pomalu rozbíhá...

Přípravili jsme na léto hned několik degustačních večerů a budeme rádi, když přijdete na pohárky:

kromě těchto ochutnávkových akcí se u nás konají i další společenské akce
a to nejen pro nezadané.

Kromě těchto akcí mohu vás podnikající, na volné noze nebo uvažující o větší svobodě pozvat na Networkingové setkání, které proběhne v úterý 9. srpna od 19 hodin.

Ať už popíjíte vychlazenou medovinu pro osvěžení, s vaší drahou polovičkou při západu slunce během horkého letního večera nebo třeba i s potenciálními obchodními partnery při networkingu, vždy pečlivě vybírejte tu nejlepší. Na léto doporučuji méně sladké a slabší medoviny. Můžete přidat i pár kostek ledu.

Medovina je úžasná v tom, jak je rozmanitá a stále objevujete nové chutě a jejich kombinace. Celý rok. Víte, co je melomela a cyser? Jsou to speciální druhy medovin, které můžete ochutnat během našich akcí.

Je to prostě mýtus, že se medovina pije jen v zimě! A o mnoho větší je mýtus, že medovina musí být sladká.

Nepijte cukr, ale med!
Jiří Pouček

Obrázky k článku