Nepropásněte degustaci na Valentýna, ale i slovinských, španělských a rakouských medovin!

Nepropásněte degustaci na Valentýna, ale i slovinských, španělských a rakouských medovin!

Únor nebude suchý, ale nabitý velmi sladkými degustacemi. Máme tu několik zahraničních medovin, které jste ještě nekoštovali a jiné si po delší době společně připomeneme.

Již tento čtvrtek 7.2. od 18:30 proběhne ochutnávka španělských medovin výrobce Hidromiel Odín. Tihle skvělí sympatičtí kluci vyrábějí úplně jinou medovinu, než na kterou jsme zvyklí u nás. Tzv. hydromel je totiž jemně perlivá medovina vykvašená na cca 7% a hodně frčí ve španělských klubech, barech a na diskotékách. U nás byste medovinu v klubu asi nenašli že.. Máme od nich vzorky 2 druhů (Loki a Odin) a jsou moc zvědaví, jak nám budou chutnat. Akce je přednostně určena pro členy Klubu přátel a rezervace místa je povinná na webu.

Speciální akce: Na Valentýna 14.2. od 18 hodin mohou až 4 páry zamilovaných přijít na speciální romantický valentýnský večer. Čeká vás šumivá medovina, ochutnávka libovolných druhů medovin a bohaté občerstvení. Více informací na webu. Požadujeme rezervaci uhrazenou předem do 12.2.

Koncem příštího týdne vyrážím opět do Slovinska, abych pro Vás konečně doplnil zásoby dávno již vyprodaných slovinských medovinových "šampaňských". Budeme mít i minimálně 1 novinku (Peneča medica od Gregora Jereho), která loni získala v New York Finger Lakes úžasné 1. místo. Moc dobře vím, že se na ni mnozí těšíte. Rozšíříme i nabídku medovin France Odera.

Od 21. do 23. února proto také vyhlašujeme Dny slovinské medoviny a "šampaňského". Kromě ochutnávek slovinských medovin, bude možné každý večer ochutnat šumivou medovinu. Ve čtvrtek 21.2. oficiálně zahájíme řízenou degustací od 18 hodin, kde se dozvíte úplně vše a ochutnáte nejvíc vzorků. Můžete však přijít i další dny a dát speciální slovinský degustační set.

V pátek 1.3. proběhne od 17 hodin akce "Sladká medovina po suchém únoru". Klasická řízená degustace našich českých i slovenských medovin.

Hned ve čtvrtek 6.3. od 19 hodin vám nabízím ochutnávku rakouských medovin a můžeme si tak společně uzavřít mozaiku sousedních zemí a posoudit, kdo tu ve střední Evropě tedy dělá nejlepší medovinu... :) V nabídce budou převážně přírodní a druhové medoviny.

Od vyhlášení prodloužíme opět v únoru otevírací dobu až do 20h.


Tešíme se, že vás zase uvidíme na těchto jedinečných degustačních akcí a hlavně nepropadněte zbytečně suchému únoru :)

Krásné zimní dny přeje 

za celý tým Medovinárny
Jiří Pouček

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...