Prodlužujeme festival slovenských medovin včetně soutěže o nejchutnější medovinu velikonoc

Prodlužujeme festival slovenských medovin včetně soutěže o nejchutnější medovinu velikonoc

Rozhodli jsme se na předvelikonoční týden ponechat exkluzivní ochutnávkovou přehlídku slovenských medovin. Stále je ještě možné ochutnat přes 40 druhů.

Čas Velikonoc je za dveřmi a na sváteční stůl, při posezení s blízkými, by jistě neměla chybět lahodná medovina. Počasí nám dalo krátkou ochutnávku skoro letních teplot, ale dnes už jsme zase zpátky v chladivých dnech, kdy je příjemné se po příchodu do tepla domova nečím dobrým zahřát.

Soutěž o nejchutnější slovenskou medovinu - přijďte ochutnat, hlasovat a vyhrát poukazy na degustaci

Napadlo nás to vlastně až pár minut před začátkem akce, že bychom mohli sestavit žebříček nejoblíbenějších medovin tohoto našeho malého festivalu medovin. Z hlasovacích lístků vylosujeme navíc jednoho šťastlivce, který získá 2 vouchery na řízenou degustaci. Ty si bude moct využít sám (s partnerem) anebo někomu věnovat jako dárek.

Slovenské medoviny řadím mezi ty polosladké-sladké a mnohé z nich se velmi dobře hodí na ohřev, zejména ty snoubené s kořením či bylinkami. Osobně bych od našich východních sousedů na velikonoce doporučil buď Prešporskou medovinu, Včelovinu anebo Blatnickou vanilkovou, což úplná novinka u nás. Navíc, aby zákazník opravdu věřil, že byla medovina dochucená pravou vanilkou a ne nějakým laciným aromatem, tak na dně lahve najdete i samotnou tobolku vanilky. Kdo z vás se k ním propije jako první?:) Během ochutnávek v minulém týdnu také hodně zaujala i Tekovská barrique medovina - pro příjemné sváteční chvíle a setkání s rodinou nebo dobrými přáteli určitě ta nejlepší volba.

Mimochodem už jste četli náš článek Jak vybrat dárkovou medovinu? Na základě sezónní nabídky jsme zaktualizovali naše doporučení. Z článku se můžete hned prokliknout do e-shopu.

Program na nejbližší dny a týdny

  • do 13. dubna - pokračuje "Týden slovenské medoviny" + soutěž o nejchutnější slovenskou medovinu - přijďte ochutnat a hlasovat !
  • 26. dubna od 18 hodin - Řízená degustace medovin a medových vín - je nějaký rozdíl mezi medovinou a medovým vínem?
  • 4. května od 19 hodin - Řízená degustace medovin ze 4 zemí - Srovnávací ochutnávka českých, slovenských, německých a polských medovin
  • 9. května - Ochutnávka domácích medovin a nových vzorků pro členy klubu (zdarma) - od 18 hodin
  • 11.-14. května - Natur Expo Brno - Včelařská výstava a prezentace výsledků soutěže Medovina roku 2017 - v rámci veletrhu na BVV
  • 16.-20. května - prezentace výherních medovin soutěže Medovina roku 2017 Brno v našich prostorech v Praze
Ve čtvrtek 13. dubna po 17 hodině, tedy na konci týdne slovenské medoviny, sleva 15% na všechny slovenské medoviny - pouze pro členy klubu (neveřejná nabídka).

Nejste členy Klubu přátel Muzea medoviny? Přihlašte se online nebo vyplněním registračního formuláře přímo na prodejně. Nejzajímavější výhodou je stálá sleva 5% (10% na medovinu týdne) a možnost zdarma účasti na neveřejných ochutnávkách nových vzorků a domácích medovin.


Zastavte se na kalíšek ať horké či vychlazené medovinky!

Mějte pěkné dny a poklidné odpočinkové velikonoce
Jiří Pouček

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...