Jak již víte třeba z předchozího článku, podařilo se nám získat na Praze 2 v ulici Na Zderaze nové prostory pro Muzeum medoviny, ale čeká nás nákladná rekonstrukce těchto téměř vybydlených prostor.

Rozhodli jsme tedy požádat veřejnost o finanční příspěvky na zbudování těchto prostor a internetovou crowdfundigovou kampaň jsme umístili na serveru Hithit. Za své příspěvky si mohou přispěvovatelé vybrat mnohé odměny, které zahrnují degustace, pamětní předměty, ale možnost přispět na konkrétní prvky nových prostor - degustační stolky. Fajnšmekři mohou získat i archivní medoviny, vyrazit s námi na exkurzi za medovinou, namíchat si vlastní drink či přijít na opening-párty.

Budeme potěšeni za sdílení odkazu na kampaň a vaši podporu! Ať si můžeme dát ještě tuto zimu společně pohárek té nejlepší medoviny v nových prostorách Muzea. 

Proč nové prostory Muzea medoviny?

Původní prostory v rámci čajovny nám úplně nevyhovali a nemohli jsme nabídnout expozici, ale i ochutnávky v plné své kráse a rozsahu.

Chceme propagovat kvalitní a poctivé výrobce medovin a vytvořit unikátní muzeum, které nikde na světě dosud není. Skloubíme jednak informační a expoziční část a pak praktickou ochutnávku a prodej. Chceme nabídnout co nejrozmanitější škálu medovin, ze kterých si vybere každý.

Nebude jiné místo na světě, kde byste mohli současně ochutnat stovky druhů medovin! A navíc příznivci bezobalového životního stylu si budou moct přijít s vlastní nádobou, do které jim stočíme z několika druhů medovin! Bude to rarita.

Chceme nebo spíš cítíme povinnost zlepšit dojem, jaký si z Prahy odnášejí naši zahraniční turisté. Téměř do všech medovin, které mají turisté možnost v Praze ochutnat nebo koupit (ať je to mezi suvenýry, na Václaváku, u Fleků a jinde) je přidáván cukr, líh nebo aromata. Souvisí to bohužel s všeobecným přístupem a snahou na všem a na všech ušetřit. To člověku rve srdce! Chceme, aby si turisté od nás odnesli takovýto zážitek? Nebo nám pomůžete vytvořit pro ně nový cíl? Ukázat naše opravdové bohatství v medovině?

Jsou u nás desítky výrobců, kteří dělají poctivou medovinu a skoro se o nich neví.

Muzeum medoviny se bude tedy skládat ze dvou hlavních místností

  • prodejna s ochutnávkou zaměřenou na medoviny a další medový sortiment jako jsou medy, voskové svíčky, propolisové masti, medovou kosmetiku a další - výhradně od regionálních výrobců, drobných včelařů
  • expozice o historii a výrobě medoviny - seznámíte se s celým procesem výroby medoviny - od včelaření a získávání medu, po výrobu a její rozmanitosti. Budou zde umístěny exponáty a informační panely.

Jak to asi bude v interiérech Muzea medoviny vypadat, vám již nyní nastíní prvotní návrhy našich architektů. Už aby to bylo hotové!

Proč byste měli Muzeum medoviny podpořit?

  • vytvoříme společně muzeum nejstaršího alkoholického nápoje, 1. na světě a které nemá jinde obdoby
  • přispějete k tomu, že se v této zemi budou zase o něco méně pít patoky
  • podpoříte poctivé výrobce medovin, ale i obyčejné včelaře
  • pomůžete nám dostat kvalitní české medoviny do celého světa
  • vyjádříte účtu ke včelám, od kterých si bereme med

Je toho opravdu hodně, co může udělat váš příspěvek a je to důležité. Podpořte nás, sdílejte nás, ať k nám můžete ještě tuto zimu přijít na pohárek dobré medoviny.

Na co konkrétně přispíváte?

Připravujeme rekonstrukci nových prostor v ulici Na Zderaze na Praze 2, o které jsme moc usilovali. Je to velmi dobré místo v centru Prahy, abychom byli v dobrém dosahu občanů Prahy, ale i zahraničním turistům. Potřebujeme získat chybějící finanční prostředky na rekonstrukci prostor a zařízení interiérů, které jsou teď zcela vybydlené. Medovina, tak nesmírně ušlechtilý nápoj, si zaslouží být v krásných stylově provedených prostorech!

Do dokončení kompletního záměru nám stále chybí 224.700,- Kč !

Podpořte Muzeum medoviny

Podpořit nás můžete ji OBJEDNÁVKOU Z NAŠÍ BĚŽNÉ NABÍDKY

Děkuji všem Vám za spolupráci a podporu! Je to důležité!

Jiří Pouček, zakladatel Muzea medoviny

Obrázky k článku