Veřejná sbírka na nové prostory Muzea medoviny byla spuštěna

Veřejná sbírka na nové prostory Muzea medoviny byla spuštěna

Na crowdfundingovém portálu HitHit jsme spustili kampaň, pomocí které chceme získat chybějící finance na zbudování nových prostor Muzea medoviny

Jak již víte třeba z předchozího článku, podařilo se nám získat na Praze 2 v ulici Na Zderaze nové prostory pro Muzeum medoviny, ale čeká nás nákladná rekonstrukce těchto téměř vybydlených prostor.

Rozhodli jsme tedy požádat veřejnost o finanční příspěvky na zbudování těchto prostor a internetovou crowdfundigovou kampaň jsme umístili na serveru Hithit. Za své příspěvky si mohou přispěvovatelé vybrat mnohé odměny, které zahrnují degustace, pamětní předměty, ale možnost přispět na konkrétní prvky nových prostor - degustační stolky. Fajnšmekři mohou získat i archivní medoviny, vyrazit s námi na exkurzi za medovinou, namíchat si vlastní drink či přijít na opening-párty.

Budeme potěšeni za sdílení odkazu na kampaň a vaši podporu! Ať si můžeme dát ještě tuto zimu společně pohárek té nejlepší medoviny v nových prostorách Muzea. 

Proč nové prostory Muzea medoviny?

Původní prostory v rámci čajovny nám úplně nevyhovali a nemohli jsme nabídnout expozici, ale i ochutnávky v plné své kráse a rozsahu.

Chceme propagovat kvalitní a poctivé výrobce medovin a vytvořit unikátní muzeum, které nikde na světě dosud není. Skloubíme jednak informační a expoziční část a pak praktickou ochutnávku a prodej. Chceme nabídnout co nejrozmanitější škálu medovin, ze kterých si vybere každý.

Nebude jiné místo na světě, kde byste mohli současně ochutnat stovky druhů medovin! A navíc příznivci bezobalového životního stylu si budou moct přijít s vlastní nádobou, do které jim stočíme z několika druhů medovin! Bude to rarita.

Chceme nebo spíš cítíme povinnost zlepšit dojem, jaký si z Prahy odnášejí naši zahraniční turisté. Téměř do všech medovin, které mají turisté možnost v Praze ochutnat nebo koupit (ať je to mezi suvenýry, na Václaváku, u Fleků a jinde) je přidáván cukr, líh nebo aromata. Souvisí to bohužel s všeobecným přístupem a snahou na všem a na všech ušetřit. To člověku rve srdce! Chceme, aby si turisté od nás odnesli takovýto zážitek? Nebo nám pomůžete vytvořit pro ně nový cíl? Ukázat naše opravdové bohatství v medovině?

Jsou u nás desítky výrobců, kteří dělají poctivou medovinu a skoro se o nich neví.

Muzeum medoviny se bude tedy skládat ze dvou hlavních místností

  • prodejna s ochutnávkou zaměřenou na medoviny a další medový sortiment jako jsou medy, voskové svíčky, propolisové masti, medovou kosmetiku a další - výhradně od regionálních výrobců, drobných včelařů
  • expozice o historii a výrobě medoviny - seznámíte se s celým procesem výroby medoviny - od včelaření a získávání medu, po výrobu a její rozmanitosti. Budou zde umístěny exponáty a informační panely.

Jak to asi bude v interiérech Muzea medoviny vypadat, vám již nyní nastíní prvotní návrhy našich architektů. Už aby to bylo hotové!

Proč byste měli Muzeum medoviny podpořit?

  • vytvoříme společně muzeum nejstaršího alkoholického nápoje, 1. na světě a které nemá jinde obdoby
  • přispějete k tomu, že se v této zemi budou zase o něco méně pít patoky
  • podpoříte poctivé výrobce medovin, ale i obyčejné včelaře
  • pomůžete nám dostat kvalitní české medoviny do celého světa
  • vyjádříte účtu ke včelám, od kterých si bereme med

Je toho opravdu hodně, co může udělat váš příspěvek a je to důležité. Podpořte nás, sdílejte nás, ať k nám můžete ještě tuto zimu přijít na pohárek dobré medoviny.

Na co konkrétně přispíváte?

Připravujeme rekonstrukci nových prostor v ulici Na Zderaze na Praze 2, o které jsme moc usilovali. Je to velmi dobré místo v centru Prahy, abychom byli v dobrém dosahu občanů Prahy, ale i zahraničním turistům. Potřebujeme získat chybějící finanční prostředky na rekonstrukci prostor a zařízení interiérů, které jsou teď zcela vybydlené. Medovina, tak nesmírně ušlechtilý nápoj, si zaslouží být v krásných stylově provedených prostorech!

Do dokončení kompletního záměru nám stále chybí 224.700,- Kč !

Podpořte Muzeum medoviny

Podpořit nás můžete ji OBJEDNÁVKOU Z NAŠÍ BĚŽNÉ NABÍDKY

Děkuji všem Vám za spolupráci a podporu! Je to důležité!

Jiří Pouček, zakladatel Muzea medoviny

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...