Přeji krásný den.

Kolik dní jste si už nedali medovinu? Týden, měsíc? To snad ne:) Preferujete nyní v zimě vychlazenou nebo ohřátou medovinu? Čím si horkou medovinu dochucujete nebo sáhnete raději hned po "hotové", s kořením a bylinkami, třeba skořicovou apod.?

Napište nám svůj recept, kde zmíníte konkrétní medovinu z naší nabídky a koření, jakým ji ochutíte, vč. množství. Můžete přiložit i fotku. Na základě došlých receptů připravíme na pátek 23. února speciální večer, kdy se společně zahřejeme a vybereme ten nejlepší, který účastníkům zachutná a odměníme autora. Pište nám na e-mail soutez@muzeummedoviny.cz. A já jen doufám, že zima do té doby nepoleví !

Prodejna a otevírací doba

Pokud jste k nám chtěli vyrazit dnes, tak se moc omlouváme, ale od tohoto týdne budeme mít otevřeno až od středy do soboty, časy se nemění, tedy 14-20h.

Současně hledáme prodavačku na naší prodejnu. Pokud byste o někom věděli, nebo sami hledali zajímavou rozmanitou práci na kratší úvazek, ozvěte se nám. Základní požadavky naleznete v inzerátu.

Nejbližší košty medovin

  • ve čtvrtek 1.2. od 18 hodin - Čtvrteční košt pro členy klubu - otevřeme opět medoviny, které nejsou běžně v nabídce
  • Speciální degustace s Medařstvím Nová Říše v sobotu 17.3. od 17h - Monika Lamper představí svoji výrobnu a ochutnáme několik různých šarží medovin, včetně archívní. Tato medovina si získala v naší prodejně hned od počátku velkou oblibu a nyní máte možnost dozvědět se celý příběh od obhospodařování vlastních včelstev až po stáčení klasické medoviny. Součástí celé degustace budou též i medoviny od dalších výrobců, průřez všemi nejzajímavějšími druhy.
  • další termíny večerních řízených degustací: pá 16.2., stř 28.2. od 18h

V pátek 2.2. máme pouze do 19h - soukromá akce.

Těším se na další setkání s Vámi! Vemte své přátele, kolegy a koštujte společně. Rád vám připravíme medoviny dle vašeho přání

Jiří Pouček

Obrázky k článku