Dalibor Hromčík
Hromčíkova hořká Medovina Elisa

3501 (MEDOVINA)

Lahodný nápoj, který podle starých kronik pili již naši předkové.

medovina
0,50 l
11,0 %
studený proces
pitná voda, včelí med, kyselina vinná, sacharóza, kulér E150, hořké aroma.
E202
  • dobarvovaná

Podrobnosti

Medovina se vyrábí netepelnou cestou a dozrává v hlubokých klimatizovaných sklepeních. Do medoviny není přidáván rafinovaný líh, obsah alkoholu vzniká pouze kvašením medu. Obsah alkoholu je 12%. 

Klasická hořká či ochucená medovina tmavé barvy a výrazné chuti po medu. Vhodná pro podávání za studena i zahřátá na cca 50°C. Ideální podávání je jako aperitiv cca 1dcl s plátkem citronu.

Dostává se Vám do rukou nápoj, který podle starých kronik pili naši předkové. Medovina Elisa je vyráběn dle rodinného receptu od roku 1973. Proces výroby je založen na základě dlouhodobých zkušeností a probíhá v moderní provozovně. Vyrábí se netepelnou cestou a dozrávání se provádí v hlubokých klimatizovaných sklepeních. Nápoj je vyráběn výhradně z českého medu. Blahodárně působí na zažívací ústrojí. Může se pít teplá cca 50°C a to hlavně při nachlazení. Nesmí však přejít varem. Do studené i teplé medoviny doporučujeme přidat řez citronu. Do medoviny Elisa není přidáván rafinovaný líh, alkohol vzniká pouze kvašením medu. Mírný sediment není na závadu. Medovina Elisa se vyrábí v pěti možných příchutích. Základní hořká, bylinná či medová je čistě přírodní bez ochucení, dále Hromčíkova cherry, skořicová, mandlová a ořechová, které jsou dochucovány přírodními ovocnými či ořechovými sirupy. Dobrou chuť.

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...