60

Ivana Bakrlíková

V oblasti hřebečských vrchů je včelaření rodinná tradice. Výroba medoviny tvoří hlavní část produkce rodinné firmy.

Třebařov u Moravské Třebové

Příběh

Hřebečská medovina se začala vyrábět již kolem roku 1995, ale komerčně oficálně až v roce 2002. Paní Bakrlíková dává velký důraz tomu, aby nabízené medoviny byly přírodního charakteru a velkou péči věnuje i výběru na organismus blahodárně působících směsí koření a bylinek. Ty jsou většinou sbírány přímo v okolních oblastech Hřebečského hřbetu.
Až na medovinu mandlovou jsou všechny ingredience přírodní a nejvyšší kvality.

Základní medovina bez přísad je označována jako tradiční. Dále jsou v nabídce 4 druhy kořeněno bylinkových medovin - klášterní, knížecí, staročeská a bylinná hořká. Obsahují různé směsi 9 až 21 druhů ingrediencí. Pelyněk, puškvorec, meduňka, hořec, chmel, zázvor a mnohé další.
Ořechové medovina má základ také kořeněno-bylinkový, ale jsou v ní macerovány vlašské ořechy, díky čemuž má mírně hořkou chuť.
Skořicová medovina svoji intenzitou navodí příjemnou sváteční atmosféru.

Doporučujeme ochutnat archívní staročeskou medovinu, která dozrávala 5 let v dubovém sudu a je velmi hutná, sladká, s výraznou vůní 17ti koření a bylin.

Blahodárné účinky použitého medu a bylin příjemně působí na zažívací ústrojí a uklidňují nervový systém, přispívá ke zklidnění a k navození dobré pohody.

Nabídka medovin

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - tradiční
6001

Hřebečská medovina - tradiční

Klasická medovina z medů hřebečských vrchů na pomezí Čech a Moravy.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - staročeská
6002

Hřebečská medovina - staročeská

Příchuť: bylinná kořeněná

Staročeská medovina ochucená tradičním kořením a bylinkami vás po všech stránkách zklidní a uvede do pohody.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - knížecí
6003

Hřebečská medovina - knížecí

Příchuť: bylinná kořeněná

Znamenitá kombinace klasické medoviny dochucené chmelem, zázvorem a dalšími druhy koření a bylin vás okouzlí v zimním období mírně ohřátá.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - klášterní
6004

Hřebečská medovina - klášterní

Příchuť: bylinná kořeněná

Původní receptura klášterní medoviny s 9 druhy koření a bylin navodí klidnou a duchovní atmosféru.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - bylinná hořká
6005

Hřebečská medovina - bylinná hořká

Příchuť: bylinná kořeněná

Pro podporu trávení jako digestiv doporučovaná hořká medovina s intenzivní kombinací 21 druhů koření a bylinek.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - ořechová
6011

Hřebečská medovina - ořechová

Příchuť: bylinná kořeněná ořechová

Ořechy sklízené před sv.Annou dodávají výraznou hořce-ořechovou chuť, kterou nenajdete v jiné české medovině.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - skořicová
6012

Hřebečská medovina - skořicová

Příchuť: bylinná kořeněná skořicová

Jednoznačně okouzlující medovina silně intenzivní ve vůni a chuti pro všechny, kteří milují skořici.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - mandlová
6013

Hřebečská medovina - mandlová

Příchuť: bylinná kořeněná mandlová

Aromatizovaná mandlová medovina

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - archivní
6021

Hřebečská medovina - archivní

Příchuť: bylinná kořeněná

Dlouhých 5 let v dubových sudech vyzrálá staročeská medovina s výraznou medovou chutí vyváženou 17ti druhy koření a bylin.

Medovinu od tohoto výrobce můžete také ochutnat nebo koupit v těchto podnicích:
  • Muzeum medoviny - prodejna Na Zderaze 14, Praha 2

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...