11

SVIL - Ludvík Svítek

Med z Lounska, výroba medoviny studenou cestou v přimdském podhradí od roku 2002.

SVIL s.r.o.
Přimda

Příběh

S vlastní včelařskou výrobou a kvalitním zpracováním včelařských produktů má pan Svítek starší zkušenosti již od roku 1970. Výroba medoviny však byla započata až v roce 2000 a nyní je vyráběna převážně z řepkového medu z vlastních včelstev. Proces výroby probíhá přírodní tzv. „studenou cestou“, což znamená, že se medovina nevaří. Díky tomuto přirozenému procesu kvašení si medovina Z Pohradí uchovává veškeré zdraví prospěšné látky obsažené jak v medu, tak i v bylinnách, které jsou přidávány do některých druhů. Alkohol (14 %) se tvoří samovolně při kvasném procesu z medu a tudíž není nutné přidávat jakýkoliv rafinovaný cukr či finální produkt dolihovávat. Vysoká kvalita medoviny je dána nejen pomalým kvasným procesem (trvajícím týdny), ale také následným několika měsíčním uložením.

Medovina patří mezi naše méně sladké moky a je oblíbená vychlazená. Jako ohřátá se doporučuje skořicová nebo bylinná, jejichž aroma vyniká při ohřívání.

Některé druhy medovin z Podhradí jsou díky poptávce spotřebitele vyráběny s přidanými aromaty - karamelová, mandlová a lískooříšková. V nabídce Muzea medoviny je nemáme.

Nabídka medovin

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí
1101

Medovina z Podhradí

Z jarních medů Českého lesa a za studena kvašená medovina.

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - bylinná
1102

Medovina z Podhradí - bylinná

Příchuť: bylinná

16 druhů koření a bylinek na vás blahodárně zapůsobí v medovině z přimdského podhradí.

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - mandlová
1103

Medovina z Podhradí - mandlová

Příchuť: bylinná kořeněná ochucená

Oblíbená mandlová medovina se základem v bylinné variantě.

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - karamelová
1104

Medovina z Podhradí - karamelová

Příchuť: bylinná ochucená

Karamelová medovina má svůj základ v medovině bylinné a je dochucena trestí a dobarvena.

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - lískooříšková
1105

Medovina z Podhradí - lískooříšková

Příchuť: bylinná ochucená

Oblíbená oříšková tresť obohacuje chuť a vůni bylinokořeněné medoviny z Podhradí.

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - višňová
1106

Medovina z Podhradí - višňová

Příchuť: bylinná ochucená višňová

Višňová medovina je velice zajímavou kombinací klasické medoviny obohacené jemným červeným vínem.

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - hořká
1107

Medovina z Podhradí - hořká

Příchuť: bylinná kořeněná

Medovina hořká obsahuje léčivé byliny, které podporují a zlepšují trávení. Její tmavá barva je dána vylouhovanými bylinami.

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - skořicová
1108

Medovina z Podhradí - skořicová

Příchuť: skořicová

Lahodná medovina vyráběná za studena z vody, medu a skořice, která významně přispívá k tvorbě a čištění krve.

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - staročeská
1109

Medovina z Podhradí - staročeská

Příchuť: bylinná kořeněná

Staročeská medovina výrazně tmavé barvy obsahuje léčivé byliny, které podporují a zlepšují trávení.

SVIL - Ludvík Svítek: Medovina z Podhradí - čokoládová
1110

Medovina z Podhradí - čokoládová

Příchuť: ochucená

Čokoládová příchuť je novinkou roku 2015 v nabídce medovin z Podhradí.

Další produkce

Naše medy:

  • Med akátový
  • Med květový
  • Med lesní
  • Med lipový
  • Med slunečnicový

Medy květové

Mají vyšší obsah jednoduchých, lehce stravitelných cukrů - umožňují rychlé energetické posílení organismu Jsou převážně světlé barvy a jsou bohatší na látky bílkovinné povahy Mají jemnou chuť a rychle krystalizují (výjimkou je med akátový, který téměř nekrystalizuje) Obsahují mnohem více pylu z rostlin (např. v pylových zrnech řepky jsou brassiny – látky s protinádorovými účinky) Pravidelná konzumace medu s daným pylem může snížit projevy pylových alergií, pylové preparáty jsou též prostředky pro léčení prostatických obtíží...) Med řepkový, slunečnicový, pampeliškový apod ,

Medy medovicové (lesní)

Obsahují více propolisových látek, které působí baktericidně Obsahují řadu minerálů a stopových prvků Oproti květovým medům mají výraznější chuť a aroma Tvoří je složitější organické látky – složitější cukry (dextriny), ale také méně vody, více enzymů a baktericidně působících látek Obsahují významně zastoupený selen, který zvyšuje odolnost našich buněk a snižuje riziko nádorových bujení.  Medy z lesních stromů, lípy apod.
Medovinu od tohoto výrobce můžete také ochutnat nebo koupit v těchto podnicích:
  • Muzeum medoviny - prodejna Na Zderaze 14, Praha 2

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...