Medovinka s.r.o.

CZ22

Na světě jsou dvě největší záhady života, rozumné bytosti (člověk) a včely.......

Česko
Hlinsko

Fotografie

Příběh výrobce

Dva obyčejní chlapi, které spojila láska ke včelám a k přírodě. Jeden ekonom a jeden potravinář a oba včelaři. Společně vlastníme firmu na zpracování včelích produktů, výrobnu medoviny, likérů a společně provozujeme obchod a hostinskou činnost.

Jeden z nás navíc chová ovce a pronajímá krásnou roubenku na Vysočině.

Druhý se specializuje na výrobu medových výrobků a výrobu propolisových tinktur.

medovina

přírodní

Medovinka s.r.o.: Medové víno suché
2201

Medové víno suché

Suché medové víno

2203

Akátová medovina

Za studena vyráběná medovina s převahou akátového medu.

Medovinka s.r.o.: Medovinka základní
2204

Medovinka základní

Základní medovina - vařená bez příchutě

Medovinka s.r.o.: Medovina hlinecká
2205

Medovina hlinecká

Typická zlatohnědá barva medoviny vyrobené za studena ze směsi lesního a květového medu.

metheglin

Medovinka s.r.o.: Babákovská medovina
2206

Babákovská medovina

Příchuť: bylinná

Výjimečná medovina s nádechem bylinek Babákovského lesa u Hlinska.

dezertní medovina

Medovinka s.r.o.: Zlatá medovina
2202

Zlatá medovina

Nevařená medovina

Medovinka s.r.o.: Melomela bezinková
2211

Melomela bezinková

Sušené plody černého bezu dodají medovině unikátní chuť. Celkový dojem však kazí doslazování cukrem.

Medovinka s.r.o.: Melomela černorybírová
2212

Melomela černorybírová

Medovina s ovocnou šťávou.

Medovinka s.r.o.: Melomela rakytníková
2213

Melomela rakytníková

Znamenitá kombinace rakytníku a šípku v medovině. Dojem nám ale kazí doslazování medoviny cukrem.

Medovinka s.r.o.: Melomela borůvková
2214

Melomela borůvková

Medovina s ovocnou šťávou.

Výroba medoviny

Naše medovina je vyráběná přibližně z 45 kg medu a 100 vody (přesný obsah měříme vždy sacharimetrem). Dle druhu je vyráběná buď studenou nebo horkou cestou. Je většinou nedobarvována a dle druhu používáme nebo nepoužíváme bylinky a koření. Alkohol v naší medovině pochází pouze z vykvašeného medu. Nestabilizujeme žádnými konzervačními látkami. Přislazujeme do 10 % cukru (některé vybrané druhy do 14 a 18 %).

Pro každou výrobní dávku si necháme stanovit v akreditované laboratoři obsah alkoholu, který deklarujeme na etiketě. Jsme pod stálým dohledem celního úřadu.

Některé výrobky na konci výrobního procesu dochucujeme umělými aromaty. Správný název výrobku a přesné složení je pak dle zákona uvedeno na etiketách.

Naše současné postupy

Postupným získáváním zkušeností jsme zjistili, že chceme zákazníkům nabídnout velmi kvalitní a cenově dostupnou medovinu.

Ustoupili jsme od barvení medoviny kulérem, a to i z toho důvodu, že už není vyráběn přírodně ale chemicky za pomocí amoniaku. Vůbec nepoužíváme při výrobě kyseliny a umělý alkohol.

Naše medovina má světlou barvu, takovou, která vznikne při smísení medu a vody. Medovinu doslazujeme řepným cukrem proto, že slazení medem by výrobu medoviny prodloužilo a výrazně by to zdražilo finální výrobek. (Cukrem doslazuje medovinu 90 % výrobců a asi jen polovina jej uvádí ve složení, tím zásadním způsobem porušují zákon.)

Stabilizaci medoviny zajišťujeme dvojitou filtrací a garantovaným obsahem alkoholu.

Sortiment

Jsme výrobci, kteří vyrábějí nejvíce druhů medovin v České republice. Medoviny vyrábíme nevařené i vařené, přírodní, uměle aromatizované a s ovocnou šťávou.

Komerční výrobce

Medoviny od tohoto výrobce nejsou v nabídce spolupracujících podniků.

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...