06

Pasieka Jaros

Výroba tradiční polské medoviny započatá v roce 1991.

Pasieka Jaros
PASIEKA JAROS Sp. z o.o.
Tomaszów
Polsko

Příběh výrobce

Firma Pasieka Jaros byla založena roku 1978. Vyšla z rodinné tradice zabývající se chovem včel a zpracováním včelích produktů.

Od roku 1991 začali s výrobou medoviny, jejíž technologie je moderní, avšak postavená na základě starých polských tradic a receptur.

Medoviny jsou vyráběny klasickými metodami, bez konzervantů, dolihování, doslazování, umělých barviv a příchutí. Surovinou pro jejich výrobu je med, voda, bylinky nebo ovocné šťávy. Vynikající chuti dosáhnují během několika let stárnutí.

Již několik let se úspěšně účastní i mezinárodní soutěže Mazer Cup Boulder v Coloradu.

V nabídce medoviny jsou trojniaky, dwojniaky a poltoraky. Mnohé z nich jsou plně do originálních vlastně vyráběných keramických nádob.

Nabídka medovin

PASIEKA JAROS Sp. z o.o.: Miód pitny Trójniak - Trybunalski
PL0611A

Miód pitny Trójniak - Trybunalski

Polská medovina kategorie Trójniak je kvašená z jednoho dílu medu a dvou dílů vody. Je vyráběna podle rodinného receptu a studenou cestou.

PASIEKA JAROS Sp. z o.o.: Miód pitný Dwójniak - Lipiec
PL0621A

Miód pitný Dwójniak - Lipiec

Polský Dwójniak je studenou cestou vyráběná medovina a kvašená ze směsi lipového medu a vody v poměru 1:1. Velmi sladká druhová medovina s výraznou chutí lipového medu. Skleněná lahev.

PASIEKA JAROS Sp. z o.o.: Miód pitny Dwójniak - AM
PL0622A

Miód pitny Dwójniak - AM

Polská medovina kategorie Dwójniak se vyrábí studenou cestou kvašením ze směsi letního a podzimního medu a vodu v poměru 1:1 a s přídavkem aromatických doma pěstovaných bylinek.

PASIEKA JAROS Sp. z o.o.: Miód pitny Dwójniak - Koronny
PL0623A

Miód pitny Dwójniak - Koronny

Příchuť: aróniová

Tato polská medovina se vyrábí studenou cestou kvašením ze stejných dílů medu a vody a s přídavkem směsi různých lokálních polských bylin.

PASIEKA JAROS Sp. z o.o.: Miód pitny Dwójniak - Jabłkowy
PL0624A

Miód pitny Dwójniak - Jabłkowy

Příchuť: jablečná

Jabłkowy je polská medovina kategorie Dwójniak a současně melomela, což znamená, že základem před prokvašením je 50% konkrétně různodruhového květového medu a 30% obsahu vody je nahrazeno čerstvým jablečným moštem.

PASIEKA JAROS Sp. z o.o.: Miód pitny Dwójniak - Maliniak
PL0625A

Miód pitny Dwójniak - Maliniak

Příchuť: malinová

Polská medovina kategorie dwójniak a současně melomela. Základ před kvašením tvoří 50% květového medu a 30% zbylého obsahu malinová šťáva.

PASIEKA JAROS Sp. z o.o.: Miód pitny Półtorak
PL0631A

Miód pitny Półtorak

Příchuť: jablečná

K výrobě této polské medoviny nejvyšší kategorie je použito 2/3 medu ve směsi s vodou. Med je kombinací jarních květových nektarových medů s přídavkem pohankového medu. Sladkost medu vyvažuje přídavek moštu z kyselejší odrůdy jablek.

Medoviny od tohoto výrobce nejsou v nabídce spolupracujících podniků.

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...