16.12. 2015

Předvánoční pražské včelařské setkání PSNV (s medovinou)

Předvánoční setkání včelařů s přednáškami a doplněné ochutnávkou medoviny

Ochutnávka
Fakulta elektrotechnická, Technická 2, Praha 6
středa 16.prosince 2015 18:00
Neomezeno
100 Kč

Pozvánka

Předvánoční besídka technologická, aneb i v nízkých a tenkých to jde… Taková pěkná tečka za tím naším rokem…

Lektor: Jiří Přeslička (PSNV) a jeho zootechnika v nízkých nástavcích o tloušťce 19 mm a rozličné další vychytávky
a zkušenosti


Bonus: zajímavé informace o medovině spojené s degustací vzorků:
Jiří Pouček: ČESKÉ A SLOVENSKÉ MEDOVINY PO ROCE 1990

O přednášejících:

Jiří Přeslička
Původní profesí jsem zemědělský technik. Absolvoval jsem Střední zemědělskou technickou školu v Písku, obor
pěstitel – chovatel. Narodil jsem se r. 1957, včelařím od r. 1964, jsem jedním ze zakládajících členů PSNV-CZ (r.
2000) a jejím lektorem. Propaguji včelaření v tenkostěnných úlech typu Langstroth o síle stěny 19 mm,
vzdělávání ve včelařství, šlechtitelskou činnost. Účastnil jsem se speciálního včelařském projektu v JAR.
O čem bude přednáška?
Nejprve představím tenkostěnný úl Langstroth (19mm). A k tomu zootechniku včelaření v něm. Včelaření v
kombinaci: plodiště L 232 a medník 137mm. Rovněž představím svůj zvedák na úly a plemenáče z dutinkového
PP + polystyrenové oplodňáčky Stehr. Dalším tématem bude parafínování. Rád se také podělím o zkušenosti z
včelaření v Africe.

Jiří Pouček – Muzeum medoviny, Praha
K medovině jsem se dostal jako konzument a byl jsem zklamaný z toho, jak často se do ní u nás přidává cukr, líh
a umělá aromata. To jsem nechtěl pít a zdálo se mi to barbarské. Poslední 3 roky jsem projel tisíce kilometrů a
osobně poznal přes 50 výrobců medovin a podíval se na jejich výrobu v Čechách, na Moravě i na Slovensku.
Nyní v centru Prahy připravuji prostory pro Muzeum medoviny. Seznámím Vás s tím, jak se vyvíjí aktuální výroba,
a budete moci ochutnat i několik opravdu vydařených vzorků. Na závěr pojďme diskutovat o tom, co brání tomu,
abychom české medovině navrátili světový věhlas. A proč se to daří na Slovensku a ne u nás.

Související

Zveřejněno: 11.prosince 2015 15:12

Doporučujeme

Akce již proběhla

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...