Novinky

Aktuality a novinky v Muzeu medoviny

Svatováclavská dovolená. Stáčená medovina na svátky výhodně

po 25.9.2017

Od středy 28.9. do úterý 3.10. budeme nabírat síly na předvánoční (už!) sezónu a celý tým Muzea medoviny si jede odpočinout z města a proto vám nabízíme speciální nákup medoviny na blížící se prodloužený víkend, který si můžete užít s lahodnou medovinou.

Vyhodnocení soutěže o Nejlepší medové pivo

st 6.9.2017

V rámci Týdne medového piva proběhla mezi účastníky degustací soutěž o nejlepší medový speciál a s těsným výsledkem zvítězilo Kaštanomedové pivo Arnošť vyráběné v Pardubickém pivovaru.

Nedělní Čajomír a Týden polské medoviny

so 19.8.2017

Již zítra nás najdete na Vyšehradě na největším čajovém festivalu Čajomír a hned od úterý můžete zavítat do Medovinárny a vychutnávat desítky polských medovin. Máme pro vás další výrobce a vzorky z jihovýchodního Polska!

Ochutnávky nových medovin a medovce

st 19.7.2017

Tento týden máte příležitost ochutnat nové medoviny, které plánujeme zařadit do nabídky a také se zúčastnit další jedinečné ochutnávky domácích medovin.

Přijďte ochutnat archívní medoviny - až do soboty

út 11.7.2017

Tento týden otevřeme medoviny, které běžně nejsou v nabídce. Jedná se o archívní medoviny, které zrály více jak 3 roky anebo dozrávaly v dubových sudech, a díky tomu získaly opravdu výraznou chuť.

Kompletní výsledky soutěže Medovina roku 2017

st 10.5.2017

Celostátní soutěž tradičních medovin proběhla v květnu 2017 v Brně. Naší soutěže se mohli účastnit pouze výrobci, kteří vyrábějí medovinu z tradičních surovin, tedy BEZ náhražek (cukr, líh, aromata, barviva).

Jarní, luční nebo letní? (Tekuté březnové medování)

čt 9.3.2017

Máme spoustu novinek, které bychom vám chtěli napsat, ale nenacházíme čas vám dávat vědět. Všem nám poslední měsíce sebralo spoustu času a energie nasazování EET a nakonec nám nová technická řešení práci hodně zkomplikují. No co se dá dělat. Dám si pohárek třeba té nové přibyslavské...

Medovinový dnešek a zítřek

pá 17.2.2017

Dnes je večer poslední možnost ochutnat polské medoviny a zítra nás najdete na dvou místech v Praze současně: opět na Náplavce, ale i na masopustu v Dubči, tak se zastavte.

Začíná Týden polské medoviny

st 8.2.2017

Připomínáme všem milovníkům medoviny, že jen tyto 4 dny od středy do soboty máte příležitost ochutnat z 18 druhů polských medovin.

Pozvánka na nejbližší akce

po 30.1.2017

Následující týdny proběhne v Muzeu medoviny opravdu mnoho zajímavých akcí a medovina z mnoha zemí poteče proudem.

Rezervujte si včas ochutnávku v Týdnu polské medoviny

st 25.1.2017

Od středy do soboty 8.-11. února budete mít zcela jedinečnou příležitost ochutnat různé druhy polských medovin a vybrat si až z 20 druhů! A je potřeba říct, že zásoby nejsou neomezené. Kdo dřív zajde, ten si víc užije miódů pitných.

TOP 10: Nejoblíbenější medoviny roku 2016

st 11.1.2017

Rozhodli jsme se zhodnotit proběhlý rok a zveřejnit žebříček nejoblíbenějších medovin, tak jak vám chutnaly na akcích a jak jste je nakupovali. Krátce i shrneme, co se Muzeu medoviny podařilo v minulém roce.

Krásné medovánoce

so 24.12.2016

Vážení přátelé Muzea medoviny, naši zákazníci, výrobci medovin a včelaři, průvodci, obchodní partneři a náhodní kolemklikající příznivci všeho medového. Přejeme Vám krásné vánoční svátky, prožité podle vašich představ.

Nejexkluzivnější medové moky pro sváteční chvíle

so 17.12.2016

V předvánočním čase se objevilo několik novinek a rozšířily tak nabídku těch nejluxusnějších a výjimečných medovin, které lze u nás na trhu nalézt. Moc se o nich nikde nedozvíte a tak vám je představíme najednou v tomto článku.

Jak vybírat dárkovou medovinu

st 23.11.2016

Lámete si hlavu nad výběrem vhodného dárku pro vaše příbuzné, známé, spolupracovníky nebo i obchodní partnery? Dozvíte se, proč byste měli zvolit právě medovinu a jakou.

Květy srovnávaly medoviny

po 14.11.2016

Minulý týden vyšel v týdeníku Květy test medovin, kde jsme hodnotili medoviny podle mnoha kritérií. A nebylo to vůbec jednoduché..

Medovina týdne: Ještě nevíte, kde je Tekov?

st 12.10.2016

S medovinami poslední měsíce poznáváme krásné končiny naší vlasti a našich nejbližších sousedů. Tentokrát si uděláme medový výlet na Slovensko do Topolčianek.

Medovina týdne: Tradiční medovina, jak má být

po 26.9.2016

Dlouhá staletí zpátky se medoviny vyráběly samozřejmě jen z přírodních surovin, převládalo vaření medoviny a medovina nemohla zrát jinak než v dubových sudech. Dneska málokdy najdete medovinaře, který tradice dodržuje tak důsledně.

Medovina týdne: medovice s nádechem Francie

ne 11.9.2016

Máme tu čest vám představit jednu z nejunikátnějších medovin, kterou prokvášely kvasinky z oblasti francouzského Montpellier. Medovina má výjimečně vinnou chuť.

Medovina týdne: Opojný nektar z Přimdy

po 5.9.2016

Tento týden se přesuneme z potštejnského podhradí k přimdskému podhradí. Tam se totiž již od roku 2000 vyrábí medovina šetrnou studenou cestou a to hned v několika variantách.

Poohlédnutí za Dny medu a medoviny v Modré

čt 1.9.2016

I letos proběhly již po třinácté medové slavnosti v archeoskanzenu. Kromě stánků včelařů a dalších pochutin a tradičních výrobků proběhl i košt medů a medovin anebo ukázka stloukání másla.

Medovina týdne: lipová srdcovka

ne 21.8.2016

Tento týden vám představujeme delikátní medovinu z lipového květového medu pro takové příjemné letní chvíle a večery.

Medovina týdne: kořenitý nádech lesa

po 15.8.2016

Pro třetí srpnový týden jsme vybrali medovinu, která je vyráběná z lesního medu. A zveme vás též na 3 medovinové akce: pravidelnou čtvrteční degustaci, páteční mojito párty a v sobotu na Náplavku.

Prodejna s degustací medovin otevřena

čt 30.6.2016

Po dlouhých měsících rekonstrukcí a ladění interiérů jsme 27.6. konečně otevřeli první fázi celého projektu - specializovanou prodejnu medovin a včelích produktů.

Za rozmanitostí tradiční medoviny.. (I. část)

po 25.1.2016

Za poslední 2 roky jsem osobně poznal přes 50 výrobců medovin a chci se postupně podělit se zajímavými zážitky při exkurzích, příběhy jednotlivých výrobců a různými přístupy k výrobě.

Jak jsem zanevřel na medovinu...

pá 1.1.2016

"NE! Tohle už pít dál nebudu." řekl jsem si před lety po opakovaném setkání s doslazovanými a aromatizovanými medovinami.

Budou pít Pražané na vánoce medovinu z medu nebo cukru?

so 28.11.2015

Připravil jsem pro vás kompletní průzkum vánočních trhů a dalších míst, kde je možné koupit medoviny. A pokud vás zajímá, co pijete nebo chcete medovinou obdarovat své blízké, měli byste si článek přečíst.

Jaké bylo léto s medovinou?

st 9.9.2015

Pojďme se poohlédnout za tím, jaké medoviny přes léto chutnaly a co nového projekt Muzeum medoviny přinesl.

Zahájení projektu a degustací

Oficiálního představení projektu Muzea medoviny s degustací medovin proběhlo 12. prosince 2013. Otevření prostor v rámci Buddha čajovny předcházel více než rok příprav. Aktuálně již ve zmíněné čajovně nepůsobíme, neboť jsme otevřeli nové prostory.

Archív novinek

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...