2.12. 2017

Speciální řízená degustace - hostem výrobce Tomáš Vorlíček

Řízená degustace medovin, během které své medoviny představí osobně i Tomáš Vorlíček, který se kromě klasické medoviny zaměřujeme na speciální druhy medoviny, např. ovocné medoviny tzv. melomely.

Ochutnávka
Medovinárna
Na Zderaze 14, Praha 2
sobota 2.prosince 2017 17:00
sobota 2.prosince 2017 19:00
15
490 Kč

Pozvánka

AKCE JE PLNĚ OBSAZENA

Během každé řízené ochutnávky se ve 2 hodinách dozvíte vše důležité a zajímavé o historii a výrobě medoviny, obohatíte se o jedinečný zážitek spojený s ochutnávkou mnoha různých vzorků medovin. Naučíte se, jak poznat poctivou medovinu.

Tentokrát speciálně naší degustací obohatí autentickými zkušenostmi ze své vlastní výroby Tomáš Vorlíček, který na Vysočině včelaří a vyrábí vlastního medu i medovinu. Díky tomu, žemá blízko k vinařství, zaměřuje se na speciální druhy medovin. Z medovinou Clara získal v roce 2017 ocenění na Wine festivalu v San Francisku.

Program degustace

  • úvodní seznámení s Muzeum medoviny
  • ochutnávka jednodruhových medů
  • základní výklad o historii a výrobě medoviny - seznámení se sortimentem medovin v ČR a SR, příp. i ve světě.
  • jak poznat poctivou medovinu v obchodě, na trhu.
  • jak vybrat nejlahodnější dárek pro své blízké, přátele, obchodní partnery
  • ochutnávka více než 10 nejzajímavějších druhů medoviny
Z Vorlíčkova včelařství ochutnáme:
  • klasickou medovinu
  • Claru - kombinace medu a červeného vinného moštu
  • Monique - višňovou medovinu
  • a další novinky

Účastník se obohatí o nové informace, odnese si skvělý autentický zážitek, protože ochutná rozmanité vzorky medovin, na které jinde běžně nenarazí. Po skončení ochutnávky je možné medoviny přímo nakoupit.

Všechny medoviny prezentované Muzeem medoviny jsou vyráběné tradičními postupy bez doslazování cukrem, dolihování. Surovinami pro výrobu jsou pouze voda, med a přírodní ingredience - koření, byliny, ovocné šťávy. Muzeum medoviny propaguje výrobce tradičních medovin, které jsou naším regionálním bohatstvím.

Ochutnávka medovin možná také i vám změní názor na medovinu a zařadíte ji častěji na seznam oblíbených nápojů i během léta.

Cena degustace: 490Kč za 10 vzorků. Součástí ceny je i občerstvení v podobě sýrových talířů a pečiva.

Na tuto degustaci je nutné se předem přihlásit! Kapacita je omezená.

Související

Zveřejněno: 25.září 2017 12:52

Doporučujeme

Akce již proběhla

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...