Medovina ze smíšeného medu

V medu je zastoupen květový a lesní med, zdrojem tedy byl jak nektar z květů, tak snůška z medovice.

Medovina ze smíšeného medu nepřebírá typickou charakteristiku žádného druhu medu nebo medovice, jako je tomu medovin z jednodruhových medů.

Smíšený med většinou obsahuje med ze stromů, rostlin a bylin. Je převážně z období 2 . snůšky, kdy včely létají jednak na pozdně květoucí rostliny, ale již i na medovici do lesů. Smíšené medy mají velmi rozdílné vlastnosti závislé na konkrétní kombinaci druhů rostlin, z nichž donášejí včelstva nektar. Chuť i celkový vzhled těchto medů jsou tak silně proměnlivé v závislosti na stanovišti a druhu navštěvovaných rostlin.

Medoviny

Tomka: Tradičná slovenská medovina
SK0104F

Tomka: Tradičná slovenská medovina

Pro slavnostní příležitosti, oslavy, svatby je určena tato edice v krásném skleněném demižonu.

Živé víno: Svätojurská medovina Natur
SK2501

Živé víno: Svätojurská medovina Natur

Medovina je vyrobená z kvetového, agátového a lipového medu od včelára Tomáša Blaškoviča.

Včelco: Včelovina Original
SK0411A

Včelco: Včelovina Original

Příchuť: bylinná kořeněná

Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - skořicová
6012

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - skořicová

Příchuť: bylinná kořeněná skořicová

Jednoznačně okouzlující medovina silně intenzivní ve vůni a chuti pro všechny, kteří milují skořici.

JANKAR PROFI, s.r.o.: Medovinka Dr. Bojda Original
2901

JANKAR PROFI, s.r.o.: Medovinka Dr. Bojda Original

Medová vůně a chuť upoutá u této originální medoviny vyráběné za studena z beskydských medů.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - ořechová
6011

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - ořechová

Příchuť: bylinná kořeněná ořechová

Ořechy sklízené před sv.Annou dodávají výraznou hořce-ořechovou chuť, kterou nenajdete v jiné české medovině.

Miroslav Bašta: Medovina staročeská
6802A

Miroslav Bašta: Medovina staročeská

Příchuť: bylinná kořeněná

Tradiční kombinace staročeského koření s přidaným citrónem charakterizuje tuto oblíbenou medovinu.

Miroslav Bašta: Medovina mandlová
6803A

Miroslav Bašta: Medovina mandlová

Příchuť: kořeněná mandlová

Jemné tóny vyluhovaných mandlí zlehka dokreslují medovou chuť tradičně vyráběné medoviny.

DE0802

Imkerei Karl Weber: Met (halbtr.)

halbtr. Honigwein aus Wald- und Blütenhonig

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - tradiční
6001

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - tradiční

Klasická medovina z medů hřebečských vrchů na pomezí Čech a Moravy.

Včelco: Včelovina Barrique 2014 - "Jack Daniel's"
SK0414B/11JD/2014

Včelco: Včelovina Barrique 2014 - "Jack Daniel's"

Výrazný a delikátně whiskovitý charakter získává tato Včelovina, která dozrávala 1,5 roku v barikovém sudu od Jack Daniels's.

Medovíno: Medovíno Klasik
0901

Medovíno: Medovíno Klasik

Lahodná medovina vyráběná studenou cestou ze směsi lesního a lučního medu.

Jozef Bojda: Medovina (tmavá)
SK1801A

Jozef Bojda: Medovina (tmavá)

Příchuť: kořeněná skořicová

Příjemná tradiční medovina, v které se typická medoviná chuť vyvažuje s tóny skořice, hřebíčku a citrónu.

8801

Roman Studený: Včelařova farmářská medovina

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Tradiční medovina s jemným nádechem koření, bylin a chmelu

Včelco: Včelovina Barrique Single Barrel 2013 - "Heaven Hill"
SK0414B/10HH

Včelco: Včelovina Barrique Single Barrel 2013 - "Heaven Hill"

Výrazný a delikátně whiskovitý charakter získává tato Včelovina, která dozrávala 1 rok v barikovém sudu.

Josef Holejšovský: Medovina Blanických rytířů
8201

Josef Holejšovský: Medovina Blanických rytířů

Příchuť: chmelová kořeněná skořicová

Medovina Blanických rytířů je vyráběna z vlastního medu, jak studenou cestou, tak z medu zbaveného bílkovin varem. Značení medu a medoviny je originální, jedná se o obraz Blaníku z roku 1957 od malíře B. Kulveita.

Včelco: Včelovina Špeciál
SK0412A

Včelco: Včelovina Špeciál

Speciálním způsobem vyzrálá medovina, výjimečně lahodné chuti, která právem získala v roce 2013 ocenění "Nejlepší medovina světa".

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - knížecí
6003

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - knížecí

Příchuť: bylinná kořeněná

Znamenitá kombinace klasické medoviny dochucené chmelem, zázvorem a dalšími druhy koření a bylin vás okouzlí v zimním období mírně ohřátá.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - bylinná hořká
6005

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - bylinná hořká

Příchuť: bylinná kořeněná

Pro podporu trávení jako digestiv doporučovaná hořká medovina s intenzivní kombinací 21 druhů koření a bylinek.

6301

Renata a Richard Milerski: Medovina z Jeseníků - Original

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná

Originální produkt.

Miroslav Bašta: Medovina ořechová
6804A

Miroslav Bašta: Medovina ořechová

Příchuť: ořechová

Decentně nahořklá ořechová příchuť je oblíbenou variantou medoviny z jižních Čech.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - staročeská
6002

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - staročeská

Příchuť: bylinná kořeněná

Staročeská medovina ochucená tradičním kořením a bylinkami vás po všech stránkách zklidní a uvede do pohody.

Monoprodukt: Medovina horka
SK0502

Monoprodukt: Medovina horka

Příchuť: bylinná

Výrazně hořká chuť medoviny je dána přidání léčivých bylin do tmavého a slunečnicového medu.

Včelco: Včelovina Original
SK0411

Včelco: Včelovina Original

Příchuť: bylinná kořeněná

Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - klášterní
6004

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - klášterní

Příchuť: bylinná kořeněná

Původní receptura klášterní medoviny s 9 druhy koření a bylin navodí klidnou a duchovní atmosféru.

Včelařské knížectví pod Šostýnem: Medovina Kníže Rohan
6702

Včelařské knížectví pod Šostýnem: Medovina Kníže Rohan

Příchuť: bylinná kořeněná

Medovina z Kopřivnice

Medovinka s.r.o.: Medovina hlinecká
2205

Medovinka s.r.o.: Medovina hlinecká

Typická zlatohnědá barva medoviny vyrobené za studena ze směsi lesního a květového medu.

6501

Pavel David: Domácí jemná medovina

Jemná medovina

Miroslav Bašta: Medovina skořicová
6805A

Miroslav Bašta: Medovina skořicová

Příchuť: skořicová

Opravdu jemně skořicový nádech této medoviny nijak nepřekresluje typický medový charakter tradičního nápoje našich předků.

Včelařství Krejčí: Mandle v medu
7068

Včelařství Krejčí: Mandle v medu

Nektarový nebo smíšený med z České republiky a mandle.

6601

Včelařská rodinná farma Košec: Medovina od medvěda

Příchuť: kořeněná

Jemně kořeněná medovina od včelaře z oblasti Slezska.

6401

Zdeněk Pomkla: Domácí jemná medovina

Příchuť: bylinná kořeněná

Domácí jemně kořeněná medovina

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - archivní
6021

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - archivní

Příchuť: bylinná kořeněná

Dlouhých 5 let v dubových sudech vyzrálá staročeská medovina s výraznou medovou chutí vyváženou 17ti druhy koření a bylin.

Ostatní medoviny

Následující medoviny jsou vylepšované, doslazované cukrem, dolihované nebo aromatizované a dobarvované.

Doslazováním cukrem výrobce šetří na drahém medu, dolihováním stabilizuje medovinu nebo chce, abyste se rychleji opili. Aromaty lze dosáhnout jakékoliv příchutě, která částečně nebo zcela překrývá lahodnou chuť medu. Dobarvováním se výrobce snaží vyjít vstříc požadavkům zákazníků, u kterých převládá zažitý mýtus, že medovina musí být tmavá. Tmavší barvu medoviny způsobují běžně koření nebo bylinky, což nelze docílit ani lesním medem.

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - mandlová
6013

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - mandlová

Příchuť: bylinná kořeněná mandlová

Aromatizovaná mandlová medovina

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...