Metheglin

Tradiční kořeněná nebo bylinková medovina.

Metheglin je ve světě používaný název pro medovinu s přidaným kořením (muškátový oříšek, zázvor, vanilka, skořice aj.) anebo bylinkami.

V České republice převažuje výroba právě tohoto druhu medoviny. Ale nesmí se to s přísadami přehánět, protože velmi kořeněné a bylinné medoviny ztrácí jedinečnou chuť medu. Kromě směsi mnoha přísad, můžete mít i medovinu dochucenou pouze jednou ingrediencí. Pak výrobce uvádí název přísady v názvu medoviny - ořechová, skořicová, zázvorová apod. 
Hlavně pozor na "mandlovou medovinu". Většina výrobců medoviny dochucuje medoviny (na základě bláznivé poptávky) umělými aromaty a zejména mandle je toho typickým příkladem. Takové (ne)medoviny ale v naší nabídce nenajdete.

Medoviny

Jiří Sláma: Medovina z Vysočiny - skořicová
2704

Jiří Sláma: Medovina z Vysočiny - skořicová

Příchuť: bylinná chmelová kořeněná skořicová

Středně sladká medovina s jemnou příchutí vyluhované skořicové kůry.

Minox, Michal Novota s.r.o.: Isabell Medovina svetla - classic
SK1601A

Minox, Michal Novota s.r.o.: Isabell Medovina svetla - classic

Příchuť: kořeněná

Klasická medovina vyráběná s jemným přídavkem koření.

DE1502

Inh. Sabine Kahlenberg: Met - Honigwein Herb

Příchuť: bylinná

Honigwein Herb

Včelco s.r.o.: Včelovina Original
SK0411

Včelco s.r.o.: Včelovina Original

Příchuť: bylinná kořeněná

Sladká intenzivní medová chuť s delikátním kořenitým podtónem vyráběná s úctou ke včelám.

Kitl s.r.o.: Medovina
4101

Kitl s.r.o.: Medovina

Příchuť: bylinná

Originální kombinace za studena vyráběné medoviny, vybraných BIO bylin a šťávy z hroznů vytváří typickou a vyváženou sladko kyselou chuť.

Beramed, s.r.o.: Tekovská medovina - metheglin
SK0703A

Beramed, s.r.o.: Tekovská medovina - metheglin

Příchuť: bylinná kořeněná

Tekovská medovina s jemným přídavkem přidání koření a bylinek.

6002L

Ivana Bakrlíková: Hřebečská medovina - staročeská

Příchuť: bylinná kořeněná

Staročeská medovina ochucená tradičním kořením a bylinkami vás po všech stránkách zklidní a uvede do pohody.

Ostatní medoviny

Následující medoviny jsou vylepšované, doslazované cukrem, dolihované nebo aromatizované a dobarvované.

Doslazováním cukrem výrobce šetří na drahém medu, dolihováním stabilizuje medovinu nebo chce, abyste se rychleji opili. Aromaty lze dosáhnout jakékoliv příchutě, která částečně nebo zcela překrývá lahodnou chuť medu. Dobarvováním se výrobce snaží vyjít vstříc požadavkům zákazníků, u kterých převládá zažitý mýtus, že medovina musí být tmavá. Tmavší barvu medoviny způsobují běžně koření nebo bylinky, což nelze docílit ani lesním medem.

SVIL s.r.o.: Medovina z Podhradí - staročeská
1109

SVIL s.r.o.: Medovina z Podhradí - staročeská

Příchuť: bylinná kořeněná

Staročeská medovina výrazně tmavé barvy obsahuje léčivé byliny, které podporují a zlepšují trávení.

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...