Medová pivéčka se chladí - Štiřínská stodola, Pivovárek Morava, Minipivovar Arnošt a další v rámci Týdne medového piva

Medová pivéčka se chladí - Štiřínská stodola, Pivovárek Morava, Minipivovar Arnošt a další v rámci Týdne medového piva

Celý tento týden od úterý 29.8. do soboty 2.9. věnujeme medovým pivním speciálům ze všech koutů Česka, ale i zahraničí. Čeká vás ochutnávkový set , ale i kaštanomedové pivo přímo na pípě u nás na prodejně.

Díky velkému ohlasu, který jsme tu měli na medová piva od začátku roku, tak jsme naplánovali tuto speciální ochutnávkovou akci. Současně stále rozšiřujeme náš záběr v nabídce medových (a to nejen alkoholických) nápojů a medové pivo tak do naší nabídky už bude patřit trvale. Teď si jen ověříme, jaké pivovárky vítězí i u vás a ty pak zařadíme do stále nabídky.

Když hledáte medová piva nebo medové speciály je to trochu na delší pátrání a ochutnávání. Netrefili jsme se současně úplně do medopivní sezóny, která je většinou před vánocemi či kolem velikonoc, ale i tak jsme našli několik minipivovárků, které pivo s medem vaří celoročně anebo celkem pravidelně. No a taky je hodně důležité, kolik tam toho medu vůbec přidávají.

Včera odpoledne jsem přivezl medový ležák Magnát ze Štiřína, ale jelikož jsem celý den řídil, tak jsem napjatě čekal až na večer, kdy ho ochutnám. Měl jsem velmi dobré reference a když jsme ho večer koštovali, překvapení bylo ještě příjemnější a opravdu se pak i medově spalo:) V degustačním setu bude též Kaštano-medové pivo 12° z Pardubic (minipivovar Arnošt - Milan Rambousek), které také dnes nebo zítra narazíme. Do třetice nás zaujala medovo-ořechová jedenáctka z Pivovárku Morava v Ostravě.

Věřím, že přijdete ochutnat a zakoupit domů. Výše uvedená 3 piva budeme mít na prodej v PET lahvích. Trvanlivost je max. 4 týdny a je nutné uchovávat v chladu. Proto po skončení této akce, budeme doplňovat zásoby už jen 1 druhu, vámi nejlépe hodnoceného.

Kromě těchto "stálic" vám celý týden nabídneme další ochutnávky vzorků od regionální českých minipivovarů (Plasy, Berounský medvěd), ale i zajímavých medových piv ze Slovinska nebo Polska. Ve slovinské Ljubljani jsme navštívili konkrétně řemeslný pivovar Kratochwill a přivezli na košt jejich medene pivoŠampanjsko pivo. Kdo se na něj první zeptá, tomu dáme ochutnat, máme totiž jen jednu lahev! (Aspoň budeme vědět, jak čtete newslettery:D)

Pro zájemce bude možnost srovnat řemeslná medová pivka s běžně dostupnými medovými speciály (Kvasar, Bakalář).

Pokud bude dost zájemců, narazíme sud již dnes po 18h, jinak určitě ve středu. Ochutnávkový set bude zahrnovat 4 vzorky piv a závěrem i výjimečnou sladovou medovinu, když jsme ten medovinový podnik:)

V rámci celého týdne bude probíhat i Soutěž o nejlepší pivní medový speciál.


Přeji pěkný týden
Jiří Pouček

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...