Jaroslav Lstibůrek
Medové víno z Českého lesa archivní

2102 (MEDOVINA)

Medovina vyrobená za studena určená k dlouhodobé archivaci ve studených sklepích a pro výjimečné příležitosti.

medovina
bez příchutě
0,50 l
14,5 %
studený proces
voda, med

Fotografie

Podrobnosti

Po prokvašení bylo uloženo ve sklepě při cca 6°C a několikrát přetáčeno z vysrážených kalů. Víno bylo v roce 2011 po hlavním kvašení uloženo do zracího tanku a v roce 2014 stočeno do láhví. Archivní  medové víno je určené pro znalce, kteří mu budou ochotni věnovat náležitou péči. Důležité je uložení vína při teplotě 6 až 12°C. Při této teplotě lze víno nechat dozrát další 3 až 4 roky.

Vyrobeno z pečlivě vybraného medu od vlastních včel. Kvašení proběhlo podle starých receptur, kdy byl tento nápoj nazýván "nektarem bohů"  Optimální teplota pro konzumaci je 12 až 15 °C. 

Případná jemná sedlinka není na závadu. její vznik je možný díky tomu, že při výrobě nejsou používány stabilizátory a čiřidla.
  • Cena v e-shopu: 230 Kč
  • Koupit
Dnes k ochutnání vychlazená na prodejně.

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...