TRIKAM, v.o.s
Železnohorská medovina hořká

5001 (MEDOVINA)

Železnohorská medovina

TRIKAM, v.o.s
medovina
0,50 l
14,5 %
vařená
  • dolihovaná
  • doslazovaná cukrem
  • aromatizovaná
  • dobarvovaná

Podrobnosti

Železnohorská medovina je alkoholický nápoj vyráběný podle staré recetury. Základem je med, který po vykvašení a přidání dalších přírodních surovin, vytváří neopakovatelnou chuť a vůni, ke které přispívá i zrání v dřevěných sudech. Historie výroby medoviny sahá až do starověku. Byl to první alkoholický nápoj na našem území, který vyráběli Keltové i Slované. Železnohorská medovina, i když její historie je podstatně kratší, vychází ze starých receptur a postupů. Výrobní proces probíhá ve dřevěných sudech a suroviny pocházejí z CHKO Železné hory.

Železnohorská medovina se vyrábí tradiční osvědčenou technologií – medovina vyráběná „za tepla“ s přidáním ušlechtilých kultur kvasinek, a s následným kvašením při kontrolované teplotě. Po ukončení této fáze technologického procesu je medovina dochucena, dle tajného receptu, a stabilizována konzumním lihem.

Vařením (klasickým způsobem – med se vaří s vodou, dokud se tvoří pěna…), kvašením (nejprve tzv. bouřlivé kvašení, poté dokvašení) technologický proces končí zráním (zhruba 4 měsíce), dochucením a finálním plnění do spotřebitelských obalů.

Ocenění

Železnohorská medovina získala řadu ocenění – mezi jinými také MLS pardubického kraje v roce 2007. Tyto výsledky znamenají ocenění specifické chuti a vůně tradiční Železnohorské medoviny.

Další ocenění si Železnohorská medovina odnesla z důvodů splnění podmínek stanovených pro výrobu a distribuci regionálních produktů.

Třetí místo si medovina vysoutěžila na základě hodnocení laické komise, která hodnotila všechny vzorky přihlášené do soutěže.

Stručně o výrobci

Výrobce tradiční železnohorské hořké medoviny

Podrobnosti o výrobci: TRIKAM, v.o.s

Jak poznat poctivou medovinu? Na co si dát pozor?

Požadavek se odesílá na server. Vyčkejte...